Fatih Portakal üzerine basa basa 'eminim' dedi Emekliye ek zam açıklaması

Fatih Portakal üzerine basa basa 'eminim' dedi Emekliye ek zam açıklaması
TÜİK'in açıkladığı Aralık ayı enflasyon oranını açıklaması ile birlikte emeklinin alacağı zam da belli oldu. Ocak zammı yüzde 37,66'da kalan Bağ Kur ve SGK emeklisi kara kara düşünmeye başlarken Fatih Portakal'dan emekliye nefes aldıran bir açıklama geldi.

Memur ve memur emeklisinin zam oranı toplu sözleşme farkının da eklenmesi ile yüzde 49. 25 olarak kesinleşirken zaten düşük aylık alan SGK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37.66'lık zam ile ne yapacağını düşünüyor.

Düşük emekli maaşı alan milyonlarca kişi seyyanen zam ya da refah payı farkı almayı beklerken gazetesi Fatih Portakal'dan canlı yayında bir emekli zammı farkı çıkışı geldi.

Fatih Portakal, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yüzde 37,66'lık enflasyon zammı yanında ek olarak seyyanen zam verileceğini iddia etti. Fatih Portakal'ın canlı yayında dile getirdiği seyyanen zam iddiası emekliler arasında heyecanla karşılandı.

emekli1.jpg

Milyonlarca emekli Temmuz'da yapılan yüzde 25'lik yapılan zammın düşük kalması nedeni ile Ocak zammının yanında bir de maaşlara düzeltme yapılacağını bekliyordu. Ancak refah payı ya da seyyanen zam açıklaması yapılmaması emeklileri yıktı.

FATİH PORTAKAL BEN EMİNİM, EMEKLİLER RAHAT OLSUN DEDİ

Emeklilere ek zam yapılacağı iddiasına ünlü gazeteci Fatih Portakal farklı bir açıdan bakarak seçimlerin gelişini hatırlattı. Emekliye ek zammın mutlaka yapılacağını söyleyen Fatih Portakal SSK ve Bağ Kur emeklisinin zam oranının yüzde 37.66’da kalacağını düşünmediğini söyledi.

para-3-1-6.jpg

Milyonlarca emeklinin TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranına mahkum edilemeyeceğini belirten Fatih Portakal eğer ek zam verilmezse bunun sandıkta bir bedeli olacağını dile getirdi.

"Ek zam yapılmazsa 16 milyon emekli AKP’yi sandıkta unutamayacakları bir ders verir" diyen Fatih Portakal kendisinin çok rahat olduğunu emeklilerin de rahat olması gerektiğini söyledi.

"GÖZE ALAMAZLAR"

AKP'nin seçimler öncesinde emekli oylarını gözden çıkaramayacağını savunan Fatih Portakal hükümetin ek zam ya da seyyanen zam vermeye elinin mahkum olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.