İşçiler kazan kaldırdı 'Yüzlerce uçuş iptal edildi

İşçiler kazan kaldırdı 'Yüzlerce uçuş iptal edildi
İyileştirme talepleri ret edilen işçiler greve başladı.

Frankfurt Havalimanı'nda işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden grev, Almanya'nın Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) ile Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine başladı.

aw132738-01.jpgGrev kapsamında, işçilerin daha iyi çalışma koşulları ve ücret artışı talepleri ön plandaydı. Ancak Frankfurt Havalimanı'nda gerçekleşen grev, 800 uçuşun iptal edilmesine ve 135 bin yolcunun etkilenmesine neden oldu. Transit yolcular ise seyahatlerine devam edebildiler.

aw132738-02.jpgGrev, yerel saatle 02.00'de başladı ve 23.00'de sona ermesi planlanıyordu. İşçiler, "Daha fazla ederimiz var", "Bu parayla çalışmamız ve hayatımızı sürdürmemiz mümkün değil" gibi sloganlar taşıyarak çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebini dile getirdiler. İşçi sendikaları, saatlik ücret artışı ve mesai ücretlerinin artırılması taleplerinin yanı sıra, işverenin öngördüğü yüzde 4'lük ücret artışına karşı çıktılar.

aw132738-10.jpgAlmanya Havalimanı Birliği (ADV) tarafından yapılan açıklamada, Hamburg, Bremen, Hannover, Berlin, Köln, Düsseldorf, Leipzig, Dresden, Erfurt, Frankfurt/Main ve Stuttgart havalimanlarında grev nedeniyle yaklaşık bin 100 uçuşun iptal edildiği veya geciktiği, bu durumdan ise yaklaşık 200 bin yolcunun etkilendiği belirtildi. Ancak Münih ve Nürnberg havalimanlarında çalışanların greve katılmadığı ve seferlerin normal şekilde devam ettiği öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.