Fazla mesai yapanların çalışma ücretine zam

Fazla mesai yapanların çalışma ücretine zam
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kültür Memur- Sen Genişletilmiş Başkanlar Kuruluna önemli ve detaylı açıklamalarda bulundu. Fazla çalışan personele hakkında açıklamalar geldi.

Fazla mesai yapanların çalışma ücretine zam

Kamuajans.com'da yer alan habere göre; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şu açıklamalarda bulundu:

''Toplu sözleşme ile birlikte mali hakları artırılmakla beraber, kapsamı genişletilmekte olan ve yeni ilaveye devam eden 128 kazanımla birlikte 11 Hizmet Kolunda toplamda 291 adede kadar maddeleri bağıtladık.

Uzun görüşmeler sonrasında ve çetin pazarlıkların yapıldığı bu zor ve uzun süreçte ayı ve kazanım bakımından dolayı en fazla artışın ve kapsam genişlemelerinin elde edilmiş olduğu sendikalarımızdan Kültür Memur-Sen’e; yoğun gayret gösteren ve göstermeye devam etmekte olan Mecit Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

daab3bba78ade158dbbf7d8093392808.jpg

KIYAFET YARDIMI GENİŞLETİLİYOR

Hizmet kolunda; Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sahne üstünde ve arkasında personele de kıyafet yardımlarının yapılması ve yeni açılan, ismi değiştirilmiş olan Müzik ve Koro topluluğu personellerine Harcırah verilerek turizm araştırmacılarıyla 220 liralık artışları ile aylık 1450 lira, diğerleri ile beraber 2 bin 180 lira ilave ödenmesi için elde ettiğimiz pek çok kazanımın yanında 9 maddenin kapsamını genişletmiş bulunuyoruz.

Bununla birlikte Tahsislere görevlendirilmesi personele aylık 1.515 TL, yıllık 9.090 TL fazla çalışma ücretinin ödenmesini de 7. Dönem Toplu Sözleşme ile kararların altına alması ile kazanımlarımıza bir yenisini daha ekleyerek yenilenmiş olduk.'' dedi.

baskentte-acik-hava-yaz-oyunlari-agustosta-iki-yeni-oyunla-devam-edecek-b4bb284.jpg

KÜLTÜR MEMUR-SEN BAŞKANI MECİT ERDOĞAN AÇIKLAMALARINA DEVAM ETTİ

''Verdiğimiz tekliflerimizin toplum ve emek örgütlerimizin nezdinde takdir gördükleri, istişare ve titizliklerle hazırlandığımız ortada, ‘Gelir dağılımında adaletimiz, ücret skalasında adaletimiz, vergide adaletimiz’ şiarıyla yola çıktık ve imzalarla sonuçlanması için elimizden geleni yaptığımız, hizmet kollarında bir mutabakat zemini yakalamış olduk ama genele ilişkin imza atacak teklifler alamadığımızdan dolayı 7. Dönem Toplu Sözleşmelerle kısmi mutabakatların sonuçlanmış bulunuyor.

Kamu İşveren Heyetimizin anlaşmaya vardığımız maddelerimiz ile 7. Dönemimizde Toplu Sözleşme ile süreci en doğru şekilde özetlemek gerekirse; Hizmet kolumuzda tam olarak 21 maddeye imza atmış bulunmaktayız. Bir yeni kazanımımız ise, 9 Revize, 11 devam eden kazanımla birlikte Genelde hizmet kolarımızı ilgilendiren 50 kazanımla birlikte Kültür Sanat Hizmet Kollarımız için çalışanlarımız 71 kazanım üretmiş oldular.”dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.