İslam Memiş’ten 'kazandıracak' tavsiye yeni yılda rekor kıracak

İslam Memiş’ten 'kazandıracak' tavsiye yeni yılda rekor kıracak
Ünlü ekonomist İslam Memiş’ten yatırım planlayan vatandaşlara bomba tavsiyelerde bulundu. İşte tüm detaylar…

Pek çok vatandaş, elindeki birikimini değerlendirmek için piyasadaki yorumculara yöneliyor. Onlardan biri de ünlü ekonomist İslam Memiş.

İslam Memiş, yeni yıldaki tahminlerini açıkladı. Memiş, dolar kuru üzerinde artışların süreceğini belirtti. Memiş, “Dolar kuru 28,87 lira seviyesinde, özellikle Merkez Bankası bu hafta faizi yüzde 40'a yükseltti. Faiz yüzde 35 civarındaydı piyasa genel itibariyle 250 bas puanlık bir faiz artırımı bekliyordu sürpriz bir kararla 500 bas puanlık bir faiz artırımı yaptı. Ancak bu kadar yoğun bir faiz artırımının karşısında da dolar kurunun yükselmeye devam ettiğini gözlemliyoruz. Tabii dolar kurundaki bu yükselişlerİ bekliyorduk. Bu yükselişlerin tekrar 29,70 ve 29,90 lira seviyesine kadar yıl sonuna kadar devam edeceğine dair beklentim var. Biraz dalgalanma yaşanacak. 28,76 ila 28,92 geniş bant aralığında dalgalanan Dolar kuru tekrar güçlü duruşunu korumaya devam ediyor. Özellikle dolarla ticaret yapan arkadaşlarımızın yukarı yönlü hareketleri tekrar göz önünde bulundurması lazım 2024 yılı ile alakalı öngörümüz' 30-35 lira bant aralığında yılın ikinci çeyreğinde baktığımız zaman da 40,45 lira aralığında bir dolar kuru bekliyorum.” dedi.

dolarrrrrrr.jpg

Bu süreçte döviz ve altın borçlanmanın büyük risk teşkil ettiğini vurgulayan Memiş, ‘Bu saatten sonra ona göre karar verin.’ uyarısında bulundu.

Gram altın tarafında fiyatlara değinen Memiş, gram altın Serbest piyasalarda bin 887 ve bin 897’ seviyesinde olduğunu belirtti. Gram altın TL fiyatında beklentinin pozitif yönde devam ettiğini söyleyen, Memiş, “Aralık ayı itibariyle takip edeceğimiz bant aralığı bin 900 ila 2 bin seviyeleri aralığı. Bu noktada artık bin 800 rakamları aralık ayı itibariyle göremeyeceğiz. O yüzden altın borcu olan, altın almayı düşünen veya uzun vadeli altın yatırımını planlayan kişilerin de artık rakamlara alışması gerekiyor. Aralık ayında bin 900 ila 2 bin aralığında bir fiyatlamayı odaklanacağız”

altinnnnnnn.jpg

Son olarak 2024 yılındaki altın tahminlerini açıklayan Memiş, “1 Ocak tarihi itibariyle artık 2 bin seviyesinden yukarı yönlü kırılacağı; 2 bin 150, 2 bin 250, 2 bin 350 ve yılın yarısında 2 bin 500 seviyelerini ön görüyorum. İkinci yarısında 2 bin 700’lü rakamları da göreceğiz ve uzun vadede yine altın yatırımcısı kazanmaya devam edecek.” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.