Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler dikkat! TOKİ 32 ilde satışlara başlıyor

Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler dikkat! TOKİ 32 ilde satışlara başlıyor
Ev ve iş yeri almayı düşünenler için TOKİ’de geri sayım başladı. Aralık ayına gün verildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için düğmeye bastı. Satışlara çok az bir süre kaldı. TOKİ’den ev ve iş yeri almak isteyenler için tarih yaklaştı. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere 29 ilde 13-14 Aralık tarihlerinde satışlara başlanacak. Peki, TOKİ Aralık ayı konut satışları ile ilgili detaylar neler?

toki.jpg

TOPLAM 32 İLDE TOKİ KONUTU VE İŞ YERİ SATILIYOR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ev sahibi olmak isteyenler için konut satışlarına az kaldı. Aynı zamanda iş yeri satışları da başlayacak. Öncelikle İstanbul, Ankara ve İzmir’de beklenen satışlar toplam 32 ilde gerçekleşecek.

EV İÇİN 72 AY İŞ YERİ İÇİN 48 AY VADE SAĞLANACAK

TOKİ'den alınan bilgiye göre, alıcılar, Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak'ta satışa sunulan konutlara yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle sahip olabilecek.

tokiid.jpg

İş yeri satışlarında ise yüzde 25 peşinat ile 48 ay vade uygulanacak. İş yeri satışlarının gerçekleşeceği iller şöyle:

Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çorum, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, İzmir, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon.

KONUT İÇİN AYRI İŞ YERİ İÇİN AYRI TARİH

Ev sahibi olmak isteyenler için sunulan konut satışları 13 Aralık tarihinde gerçekleşecek. İş yerleri için tarih 14 Aralık olacak. TOKİ’den sahip olmak istediğiniz taşınmaz için tarihleri not edebilirsiniz.

tokiiis.jpg

SATIŞLAR AÇIK ARTIRMA İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

TOKİ’nin 13 ve 14 Aralık tarihinde gerçekleştireceği konut ve iş yeri satışları için açık artırma yöntemi kullanılacak.

TOKİ’nin sunduğu satış biçimleri olan açık artırma, açık satış, kuralı satış yöntemleri bulunuyor. Aralık’taki satışlarda açık artırma yöntemiyle toplamda 169 konut ve 192 iş yeri satışta olacak.

tokiiiihg.jpg

Açık artırmada bulunmak isteyenlerin belirtilen günlerde olması gereken yerler de açıklandı. Satışlar için açık artırmalar Ankara The Green Park Hotel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek. Ayrıca internetten de teklif verilebilecek. Bunun için konut ve iş yeri sahibi olmak isteyenlerin 12 Aralık Salı günü saat 10.30’a kadar başvuru yapmaları gerekecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.