TOKİ yeni konut yapılacak yerleri açıkladı 'İstanbul'da ilçeler belli oldu'

TOKİ yeni konut yapılacak yerleri açıkladı 'İstanbul'da ilçeler belli oldu'
TOKİ yeni konut yapılacak ilçeleri açıkladı. Hangi ilçeler var?

6 Mart-19 Nisan tarihleri arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan sosyal konut projesi takvimi kapsamında "İlk Evim" İstanbul kura çekimleri tamamlandı.

TOKİ İstanbul müstakil arsa kurasında ismi çıkan vatandaşlar birçok soruya cevap ararken vatandaşlar hem TOKİ arsa yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını soruluyor hem de TOKİ müstakil arsa yerleri İstanbul’un hangi ilçelerinde olacağı merak ediliyor.

arsa.jpg

TOKİ İstanbul arsalarının plandaki yerleri belli olurken beklenen açıklama da TOKİ’den geldi.

TOKİ İLK EVİM ARSALARDA SON DURUM

28 bin 954 parsele yapılan İstanbul Merkez İlkevim Müşterek Arsa Projesi başvuruların hepsi kabul edilmişti.

145 projede imar çalışmasını ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “İlk Evim Arsa” projesi kapsamında tamamladı.

69 il ve 624 ilçede belirlenen bin 70 projede toplam 246 milyon metrekare alanda plan çalışması devam ederken 145 projede 75 milyon metrekarelik alanda imar çalışmasının tamamlandığı açıklanmıştı.

Bir vatandaş sosyal medyada ‘İstanbul müstakil arsaların konumu nerede olduğunun bilgisini açıklar mısınız?’ sorusunu gündeme getirirken TOKİ’den İstanbul’da müstakil arsa yerlerinin nerede olacağına ilişkin iki ilçenin adı bu soruya cevap olarak verildi.

tokkii.jpg

ARSA YERLERİ HANGİ İLÇELERDE

Sosyal medyada TOKİ tarafından yanıtlanırken “İstanbul ilindeki müstakil ve müşterek arsa üretim bölgelerinin Silivri ve Büyükçekmece ilçelerinde olması planlanmaktadır. Hâlihazırda bu alanların, mülkiyet ve imar planlama işlerine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Takipte kalarak bilgi edinebilirsiniz.” İfadelerine yer verildi.

tokiis.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.