En ucuz elektrikli arabalar geliyor 'ünlü otomotiv gazetecisi açıkladı'

En ucuz elektrikli arabalar geliyor 'ünlü otomotiv gazetecisi açıkladı'
Ünlü otomotiv gazetecisi, yeni yılın elektrikli otomobil yılı olacağını açıkladı.

Ünlü otomotiv gazetecisi Murat Tosun, yeni yılda elektrikli otomobil yılı olacağını ve rekor kıracağını belirtti.

Birçok vatandaş fahiş fiyatlardan dolayı otomobil fiyatlarından dert yanıyor. Fahiş fiyatlardan dert yanan bazı vatandaşlar ise uygun fiyatlı elektrikli otomobillere göz çeviriyor.

elektrikli-2.jpg

Ünlü otomotiv gazetecisi Murat Tosun, elektrikli otomobillerin geleceği hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

2022 yılında Türkiye'de 6 bin tane elektrikli araç satıldığını belirten Tosun, 2023 yılını geride bıraktığımız bu günlerde 11 ayıda 60 bin adet elektrikli aracın satıldığını vurguladı. Elektrikli araç satışlarının Türkiye'de çok kısa bir sürede 10 katına çıktığının altını çizen Tosun, “Bu rakam 2024 yılında çok daha hızlı bir şekilde yükselmeye başlayacak. Dizel motorlu araç satışlarını, çok rahat bir şekilde elektrikli otomobil satışları geçecek.” dedi.

murat-tosun.jpg

Murat Tosun, nedenlerini tek tek sıraladı. Tosun, “Çünkü yerli otomobilimiz TOG Tam kapasiteyle ve tam yıl otomobil üretilip satışa sunulacak. Diğer gelecek elektrikli araçlar ile ülkemizde elektrikli otomobil sayıları artacak. 2024 yılında benim tahminim çok rahat bir şekilde 0 kilometre elektrikli araç satışlarının 120 bini geçebilecek.” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA UCUZ DÖNEMİ GELİYOR

Asıl önemli olan olayın yeni yılda elektrikli araç fiyatlarının en ucuz seçeneklerle sunulacağını söyleyen Tosun, “20 bin euro civarında elektrikli araç üretmek için Avrupalı üreticiler çok hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. Hatta Citroen bu yönde yeni C3 modelini gösterdi. Bu modelin hem 23 bin euro hem de 19 bin 800 euro gibi olan seçenekleri satışa sunulacak. Bu pek çok elektrikli araçlarda aynı fiyat seviyelerinden karşımıza çıkması bekleniyor.” söyleminde bulundu.

elektrikli.jpg

Tosun, 20 bin Euro ile satılacak arabaların Türkiye’deki ÖTV sisteminde bir değişiklik olmazsa bu araçların tamamının 750 bin ila 800 bin TL civarında bugünün Euro koşullarıyla satışa sunulacağını aktardı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.