TOGG’un rakibi yerli otomobil için geri sayım 'Ne zaman yollarda görülecek'

TOGG’un rakibi yerli otomobil için geri sayım 'Ne zaman yollarda görülecek'
Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ‘EVRY’ girişiminin Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli VERY elektrikli otomobil 2024 yılına yetişti.

TOGG’un rakibi yerli elektrikli otomobil VERY ön sipariş almaya başladı. Merakla beklenen aracın ne zaman yollara düşeceği konusu da sorulmaya başlandı.

Hürriyet’in haberine göre, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öncülüğünde Yıldız TeknoPark’ta geliştirilen VERY, ilk yerli otomobile rakip olarak Türk mühendisler ve tasarımcılar tarafından geliştirildi. VERY’nin 4 ayrı model üretiminin olacağı bilgisi bulunuyor. Peki, Türk yapımı elektrikli otomobil VERY ne zaman trafikte görülecek?

very3.jpg

EVRY EKİBİ 300 GÜNDE GELİŞTİRDİ

Yıldız TeknoPark’ta, YTÜ’nün girişimi EVRY şirketinin mühendisleri tarafından 300 günde tasarlanan VERY’nin 2024 yılı içerisinde yola çıkması planlanıyor. Aracın seri üretimine ise 2025 yılında başlanacağı bilgisi verildi.

Otomobil, 23 kişilik ekip tarafından oluşturulan otomobilin 4 ayrı modeli olacak.

very1.jpg

BİNEK MODELİ 4 KİŞİLİK

VERY’nin yük taşınabilen otonom modelleri ile birlikte 2 kişilik üstü açık ve 4 kişilik binek modelleri bulunacak. Toplam 4 model üretilecek olan yerli otomobilin seri üretimi 2025 yılında yapılacak olsa da yollara 2024 yılında çıkacağı duyuruldu. Yeni ve yerli otomobilin ortalama satış fiyatınınsa 25 bin dolar gibi bir fiyat olacağı öngörülüyor.

very2.jpg

TRAFİK AKIŞINA UYUMLU OLMASI İÇİN KÜÇÜK TASARLANDI

Ağırlığının yüksüz şekilde 400 kiloyu aşmayacak şekilde tasarlanmış olması, tipinin küçük olması gibi detaylar hakkında açıklamada bulunan EVRY Teknoloji şirketinin kurucu ortağı Yosun Karasu, üretilen modelin sürdürülebilirliğe hizmet amacı taşıdığını ifade etti.

L7 olarak sınıflandırılan VERY modelinin trafik akışı ve çevreye olumlu katkı sağlamak adına ve sürdürülebilirlik açısından 2 tonluk araçlardan bir adım önde olacağının vurgusunu yapan Karasu, “Araçların tiplerini küçültmenin trafik akışına ve çevreye olumlu katkısı olacaktır” ifadesini kullandı.

very4-001.jpg

OPSİYONLU MODELLER GELİŞTİRİLDİ

VERY ile ilgili verilen bilgilere göre, yük taşıma için kullanılacak modellerinin ihtiyaç dahilinde devreye sokulabilecek 4 çeker seçeneğinin bulunduğu açıklandı.

Aracın üretim ve tasarım da dahil olmak üzere tüm süreci Türk mühendislere ait olan 400 voltluk elektrik motoru bulunuyor. Ayrıca üç farklı batarya seçeneği de var. Bu bataryaların kapasiteleri 11kwh, 22kwh ve 33kwh olarak açıklandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.