Çiftçileri üzecek haber geldi ‘Milyonlarca üreticiyi ilgilendiriyor

Çiftçileri üzecek haber geldi ‘Milyonlarca üreticiyi ilgilendiriyor
Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren haber geldi. O kredinin faizlerinin artırılmasına karar verildi.

Çiftçileri üzecek haber CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’tan geldi. Geçen yıl duyurulan Çiftçi Destek Kredisi faizlerinde artış yapılmasına karar verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, çiftçileri yakından ilgilendiren haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Konuya ilişkin X hesabından paylaşımda bulunan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, artışın çiftçilere duyurulmadan yapıldığını ve bu artışın gıda maliyetlerini artıracağını söyledi.

Karabat, atılan bu adımın tarıma daha zor hale getireceğini söyleyerek Hazine ve Maliye Bakanı Maliye Bakanı Şimşek’in 2 gün önce kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesi gerektiğinden bahsettiğini hatırlatarak eleştirdi.

4545.jpg

ÇİFTÇİLERE HABER BİLE VERİLMEDİ

Çiftçilerin sabit faizle kullandıkları Çiftçi Destek Kredisinin, esnek faize çevrildiğini söyleyen CHP Milletvekili, Ziraat Bankası’nın bu değişikliği yaparken çiftçilere haber bile vermediğini öne sürdü.

Çiftçinin yüzde 10-20 seviyelerinden çektiği kredi faiz oranını yüzde 52’yi aştığını söyleyen Karabat, çiftçilerin kredi taksit ödemeleri yaparken şok olduklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yılki çiftçi kredisi hakkındaki açıklamaları hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AK Parti’nin yüksek faizlerle çiftçinin maliyetini artırdığını söyledi.

thumbs-b-c-589562bdce06b160d4e15c2a191fc760.webp

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Karabat, X hesabından yaptığı paylaşımda hatırlattığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri şu şekilde;

“İlk olarak Çiftçi Destek Kredisi'ni uygulamaya geçireceğimizin müjdesiyle başlıyoruz. Bu krediyi çiftçilerimiz, hasat dönemine kadar yapacakları her türlü harcamaları için kullanabilecekler. Böylece çiftçilerimiz gelir elde edemedikleri dönemdeki ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilecekler. Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.”

111.jpg

sdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.