Koronavirüs sonrası bir felaket daha mı geliyor ‘Ölümcül salgın hızla yayılıyor’ Kalıcı hasara neden oluyor

Koronavirüs sonrası bir felaket daha mı geliyor ‘Ölümcül salgın hızla yayılıyor’ Kalıcı hasara neden oluyor
Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül bakteriyel enfeksiyon salgınıyla ilgili vatandaşlara kritik uyarıda bulundu.

Türkiye'nin sağlık alanındaki önemli isimlerinden biri olan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül bakteriyel enfeksiyon salgınıyla ilgili vatandaşları uyardı.

“KALICI HASARA NEDEN OLUYOR”

Prof. Dr. Özlü, Japonya'da ilk teşhisin koyulduğu salgının semptomları arasında boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, zatürre ve menenjit gibi belirtiler bulunduğunu söylerken, Ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ayak bastı. Bu salgının, boğaz enfeksiyonlarına yol açan bir bakteri kaynaklı olduğunu ve ciddi kalıcı hasarlara sebep olabileceğinin altını çizen Dr. Özlü, A grubu streptokoklarla ortaya çıkan salgının toksik şok sendromuna kadar ilerlediğini açıkladı.

Prof. Dr. Özlü, hastalığın tedavisinin antibiyotiklerle mümkün olduğunu ifade ederken, hastalığın ciddiye alınması gerektiğini ve tedavi edilmezse kalıcı hasarlar bırakabileceğini belirtti.

salgin.webp

HEKİME BAŞVURULMASI GEREKİYOR

Özlü, salgının pandemik bir tehdit oluşturmadığını belirtirken, nedenini ise virüs değil, bakteri kaynaklı olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu açıkladı. Teşhisin kolayca konulabileceğini ve uygun tedaviyle iyileşmenin mümkün olduğunu da söyledi.

Bu tür boğaz enfeksiyonlarının ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Özlü, hastalığın ihmal edilmesi durumunda kalıcı hasarlar bırakabileceğini ve bu sebeple hastaların vakit kaybetmeden hekime baş vurmaları gerektiğinin altını çizdi. Boğaz ağrısı, ateş ve vücutta kırgınlık gibi semptomlarla kendini gösteren enfeksiyonun, özellikle beta hemolitik A grubu streptokoklarla ilişkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlü, bu tür durumlarda hastaların hekime başvurarak gerekli tedaviyi alması gerektiğini açıkladı.

dunya-yeni-salgindan-korkmali-mi-prof-dr-tevfik-ozlu-yanit-verdi-rebh.webp

"HEKİMLERİN TAVSİYESİNE KULAK VERİN"

Prof. Dr. Özlü, son olarak, sağlık konularında yanlış bilgilerin dolaşmasıyla ilgili uyarılarda bulunarak, resmi sağlık kaynaklarından doğrulanmış bilgilere güvenilmesi gerektiğini belirtti. Sosyal medyada yayılan yanlış ve asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan ve hastaların tedavi sürecinde hekimlerinin tavsiyelerine uygun hareket etmelerini tavsiye etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.