Tuz paketinin arkasında o madde yazıyorsa sakın almayın 'Kimsenin bilmediği detay ortaya çıktı'

Tuz paketinin arkasında o madde yazıyorsa sakın almayın 'Kimsenin bilmediği detay ortaya çıktı'
Paketine dikkat etmeden satın aldığınız tuz vücudunuza çok büyük zararlar verebilir.

Mutfakların vazgeçilmezi, her tencereye giren malzemelerden biri olan tuzu yemeklere koymadan olmuyor. Fazlası zarar ancak kararında tüketmenin gerekli olduğu tuzla ilgili yeni bir bilgi duyanları şaşkına çeviriyor.

tuz-cesitleri.webp

Tuz, her sofraya giren bir üründür. Hatta fazla olmadığı sürece bir miktar tuza vücudumuz da ihtiyaç duyar. Fazla tükettiğimizde ise tansiyon, kalp yetmezliği böbrek sorunları gibi sağlık problemleri yaşayabiliriz. Bu yüzden kararında tüketmek önemli. Ancak bir de paket üzerindeki o ibareye dikkat etmek gerekiyor.

Tuz alırken paketin üzerine bakmak pek çok kişinin aklına gelmez. Ancak tuz paketlerinin bazılarının içinde öyle bir madde var ki, sağlığa zararı büyük.

tuzwe.jpg

TUZ PAKETİNE DİKKAT!

Girdiği yiyeceğe lezzet katan tuz ile ilgili bir gerçeğe dikkat etmek gerekiyor. Tuz paketlerinin üzerine bakarak içindeki bir maddeden kaçınmak gerekiyor. Sofra tuzunda bulunan potasyum ferrisiyanür (E536) adlı madde, sağlık sorunlarıyla ilişkilendiriliyor ve uzmanlar bu konuda uyarıyor.

tuz-paketi.jpg

Potasyum ferrisiyanür, yaygın olarak anti-topaklanma maddesi olarak sofra tuzuna eklenir. Bu madde, tuzun toplanmasını önler ve tuzu daha serbest bırakır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.