Canan Karatay’ın kanı temizleyen tavsiyesi duyanları şaşkınlığa uğrattı 'Bahçede bile bitiyor'

Canan Karatay’ın kanı temizleyen tavsiyesi duyanları şaşkınlığa uğrattı 'Bahçede bile bitiyor'
Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşam ile ilgili bahsettiği otla duyanları şaşırttı. Herkesin evine giriyor, bahçede, yol kenarında bile yetişiyor.

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Yüksek şifa oranına sahip besinler hakkında zaman zaman bilgiler veren Karatay, yepyeni bir bilgi olarak herkesin evine zaman zaman giren bir ot hakkında detayları paylaştı.

isirgan-2.webp

KANDAKİ ENFEKSİYONU SÖKÜP ATIYOR

Isırgan otu, yapısı gereği faydalı otlar arasında yer alıyor. Kanı temizleyen ısırgan otu aynı zamanda idrar söktürücü ve böbrek taşı oluşumunu önleyici bir yapıdadır. Bu yüzden uzmanlar tarafından mutlaka tüketilmesi gereken bitkiler arasında yer alır. Vücuttaki iltihaplanmanın önüne geçer. Üzerinde bulunan tüylü yapı tüm faydasını yapraklarında saklıyor.

isirgan-otunun-faydalari.jpg

KANSIZLIĞADA ÇARE OLUYOR

Isırgan otunun faydaları arasında kansızlığa iyi gelmesi de biliniyor. İçeriğindeki demir oranı sayesinde kırmızı kan hücrelerini çoğaltan ısırgan otu, aynı zamanda kalp ve damar sağlığı için koruyucu etkileriyle biliniyor.

1704831704-vsegda-pomnim-com-p-krapiva-foto-47.jpg

KEMİKLERİ VE METABOLİZMAYI GÜÇLENDİRİYOR

Öte yandan ısırgan otundaki yüksek C vitamini içeriği de hastalıklara karşı korunmada etkili oluyor. Aynı zamanda alerjik astım gibi hastalıklarla ilgili belirtilerin azaltılmasında etkilidir.

Kemikleri ve dişleri koruyan ısırgan otunun en önemli faydası ise kanı temizlemeye yardımcı olmasıdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.