Bakanlık dış borç stoku verilerini açıkladı

Bakanlık dış borç stoku verilerini açıkladı
Türkiye'nin brüt dış borç stokunun son durumu açıklandı. 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla, ülkenin toplam brüt dış borcu olarak belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu rakamların ekonomik göstergeler arasında önemli bir yer tuttuğu vurgulandı.

Türkiye'nin dış borç durumu ile ilgili yeni veriler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlandı. 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla, ülkenin toplam brüt dış borcu 499,9 milyar dolar olarak belirlendi ve bu rakamın ulusal gelire oranının yüzde 44,7 seviyesinde olduğu bildirildi.

fv1d3mywaaaywqv-toum.jpg

Net dış borç miktarı ise 261,4 milyar dolar olarak hesaplandı, bu da GSYİH'ye oranla yüzde 23,4'e tekabül ediyor. Öte yandan, Hazine garantisi altındaki dış borçların toplamı 16,1 milyar dolar olarak açıklandı.

Kamunun net borç stoku, söz konusu dönemde 5 trilyon 560 milyar lira olarak kayıtlara geçerken, bu tutarın milli gelire oranının yüzde 21,2 olduğu ifade edildi. AB kriterlerine göre hesaplanan genel yönetim borç stoku ise 7 trilyon 751 milyar lira olarak belirlendi ve bu miktarın GSYİH'ye oranı yüzde 29,5 olarak hesaplandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.