Çiftçilere hibeli hayvan desteği verilecek 'Son başvuru tarihi belli oldu'

Çiftçilere hibeli hayvan desteği verilecek 'Son başvuru tarihi belli oldu'
Çiftçilere bayram ettirecek haber geldi. Başvurular başladı.

Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi ve kırsal kesimdeki üreticilerin gelir seviyelerinin artırılması hedefiyle hayata geçirildi.

aw172810-01.jpg

Bu yıl da projenin devamı olarak çiftçilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği sağlanacak. Bu desteklerle, Türkiye'nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk üretimine katkıda bulunulacak.

Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen proje kapsamında, çiftçilere yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık Atak-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği sunulacak.

aw172810-02.jpg

Doğal habitatlarda yetişen, hastalıklara dayanıklı ve yılda en az 280 gün yumurtlama kapasitesine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavukları, gelecek nesiller için sağlıklı bir çevrede yaşama ve dengeli beslenme hakkının korunmasına da katkı sağlayacaklar.

Bu proje aynı zamanda kırsal alanların kalkınmasına ve çiftçilerin gelir düzeylerinin artmasına önemli bir destek sunacak.

aw172810-03.jpg

Ayrıca, kırsaldan şehre göçü azaltmayı ve şehirlerden kırsala geri dönüşü teşvik etmeyi de amaçlıyor.

SON BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU

Desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın biogüvenlik kurallarına uygun Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi ile başvurularını, 26 Nisan Cuma günü mesai saati bitimine kadar Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne şahsen yapmaları gerekiyor.

aw172810-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.