BMW'den flaş hamle 'Artık o araçlar üretilmeyecek'

BMW'den flaş hamle 'Artık o araçlar üretilmeyecek'
Alman otomobil devi BMW, manuel vites tercih eden müşterilerine yönelik bir uyarıda bulundu. Artık manuel vitesli BMW almak isteyenler için zaman daralıyor.

BMW, insanların manuel vitesi sevmelerini sağlayarak tanınan bir marka olarak, manuel araç üretimini sonlandıracağını duyurdu.

Satış ve maliyet verilerine dayanarak, artık manuel araçların üretimini sürdürmenin mantıklı olmadığını belirten Alman otomobil devi, hatta M serisinde bile manuel şanzıman seçeneği sunmayacak.

bmw-manuel-vitesi-tamamen-bitirdi

BMW MANUEL VİTESİ TAMAMEN BİTİRDİ

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte birçok özellik artık standart hale geldi. Örneğin, hız sabitleme özelliği 2000'lerde lüks bir özellikken günümüzde birçok B segment aracın standart donanımında bulunuyor.

Aynı şekilde, otomatik vites seçeneği de artık yaygın bir şekilde sunulmakta ve manuel vitesli araçların üretimi azalmaktadır. Bu trende son katılanlardan biri de BMW oldu.

BMW, Müşterilerinin Daha Az Araba Değiştirmesini İstiyor - Webtekno

BMW yönetim kurulu üyesi Frank Weber, araçların şanzıman seçenekleri hakkında önemli bir açıklama yaptı. BMW'nin zaten birçok modelinde manuel vites seçeneğini kaldırdığını belirten Weber, manuel olarak üretilen araçların satışlarının üretim maliyetini karşılamadığını açıkladı. Weber, manuel vitesli araç üretiminin şirket için mantıksız olduğunu vurgulayarak, artık M serisi dahil olmak üzere manuel vites seçeneğinin olmayacağını duyurdu.

BMW'nin Elektrikli Otomobil Geçmişi ve Bugünü - OGGUSTO

M2, M3, M4 ve Z4 M40i gibi modellerde el ile vites değiştirme seçeneği sunan şirket, hala otantik BMW deneyimine bağlı kalan kullanıcılar için bu özelliği sunmaya devam ediyor.

Ancak, maliyet ve satış verileri BMW'yi manuel vitesi terk etmeye yönlendiriyor. Hacim açısından, BMW birkaç yıl önce bu rotaya girdi ve genellikle otomatik şanzımanlar ve 2000 cc'ye kadar motor hacmine sahip araçlarla piyasada yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.