Otomotiv devlerinin ithalatı durduruldu 'Markaları görünce gözlerinize inanamayacaksınız'

Otomotiv devlerinin ithalatı durduruldu 'Markaları görünce gözlerinize inanamayacaksınız'
Dünyaca ünlü otomotiv markalarının ithalatının durdurulduğu açıklandı. İşte sebebi...

Volkswagen Grubu'nun lüks markaları Porsche, Bentley ve Audi'nin ABD'ye yapılan ithalatına geçici bir ara verildi ve bazı araçlar gümrükten alındı.

Bu durumun arkasındaki sebep, Çin'in Sincan bölgesinde zorla çalıştırılan işçilerle üretilen bir parça nedeniyle ABD'nin ithalat yasalarına aykırılığıydı.

2015-audi-rs5.jpg

Çin'de zorla çalıştırılan işçilerin ürettiği malların ABD'ye girişinin yasaklanmasını öngören Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) kapsamında, ABD makamları, bu lüks otomobillerin bazı parçalarının menşeini dikkate alarak hareket etti.

Financial Times'ın raporlarına göre, yasaklı parçaların değiştirilmesi sürecinde binlerce Audi, yaklaşık bin Porsche ve birkaç yüz Bentley gibi lüks araç, geçici olarak ithalatı durduruldu.

1f2ca1833342e7ba13087c23b152a940.jpeg

Volkswagen Grubu yetkilileri, durumun farkında olmadıklarını ve tedarikçilerinin parçanın Çin'in batısından geldiğini bildirdikten sonra ABD makamlarının uyarıldığını belirttiler. Ancak, UFLPA'nın gerekliliklerini yerine getirme sorumluluğu yine de firmaya aitti ve bu nedenle ithalat sürecinde yaşanan bu aksamaya karşı sorumluluk taşımaktadırlar.

Bu olay, küresel tedarik zincirlerindeki karmaşıklığı ve lüks otomobil endüstrisindeki hassasiyeti bir kez daha gözler önüne seriyor. Aynı zamanda, uluslararası üretim süreçlerinde insan hakları ihlallerinin yarattığı etik ve yasal sorunların önemini de vurguluyor.

e9ff4f64dddeb7040069b51d31f8e55d.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.