Bakan Tekin'den ders saati ve müfredat değişikliği açıklaması

Bakan Tekin'den ders saati ve müfredat değişikliği açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 6 Aralık 2023 tarihli Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliği ve ders saatleriyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Bakan Tekin, müfredat değişikliği konusunda, "Ders sürelerinde kısalma olmayacak. Sadeleştirme müfredatta olacak. Yeni müfredat ile ilgili açılmalarda sona yaklaştık. Bir dahaki Kabine toplantısına kadar müfredat değişikliğinin detaylarını paylaşacağız." dedi.

Ayrıca, öğretmen atamalarıyla ilgili bir planlamadan bahsederek, "Mümkün olduğu kadar fazla sayıda atama yaparak öğretmen adaylarını eğitim ailemize katmak istiyoruz. Ama takdir edersiniz ki atamalar tek başımıza alacağımız bir kararla olmuyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyduğumuz alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz inşallah." şeklinde konuştu.

Müfredat değişikliği sürecine dair detayları paylaşan Bakan Tekin, uzun süredir üzerinde çalıştıkları müfredat değişikliği konusunda, "Tüm sınıfları kapsayacak şekilde bir müfredat değişikliği için çalışıyoruz. Çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız. Derslerin tamamında sadeleşme olacak." diye belirtti.

Öğretmenlerin konuları yetiştirmekte yaşadığı zorluklara da vurgu yapan Bakan Tekin, "Müfredat hem çok ağır hem de çok fazla konu olduğundan öğretmenlerimiz konuları yetiştiremediklerinden yakınıyorlar. Dolayısıyla herkese fazla ders saati verince bu sefer haftalık ders saati 60'ı buluyor." dedi.

Her dersin alan uzmanları tarafından inceleneceğini ve müfredat değişikliklerinin norm kadro, maliyet gibi parametreleri etkileyeceğini belirten Bakan Tekin, "Her ders için oluşturulan komisyondaki alan uzmanları gerekli değerlendirmelerde bulunacak ve bu değerlendirmeler sonucunda değişikliğe gidilecek." dedi. Ayrıca, müfredat değişikliği sürecinin devam ettiğini ve detayların sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyuyla paylaşılacağını vurguladı.

Bakan Tekin, müfredat değişikliği konusundaki önceki açıklamasında, "Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız, derslerin tamamında sadeleşme olacak." demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.