Çiftçi ve BAĞKUR'lu da yararlanacak Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemelerinde yeni gelişme

Çiftçi ve BAĞKUR'lu da yararlanacak Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemelerinde yeni gelişme
Toplamda 4 milyon 689 bin çalışan emeklinin, çiftçi ve BAĞKUR'lu esnaf dahil olmak üzere beklediği 5.000 TL ikramiye detayları belli oldu.

Yaklaşık 5 milyon emekli, merakla beklediği ikramiyeler konusunda net bilgilere kavuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, ikramiye ödemeleri ile ilgili detayları açıkladı. 5.000 TL emekli ikramiyesinden ilk etapta yaklaşık 10 milyon 429 bin kişi yararlanırken, çalışan emeklilerin de bu kapsama dahil edilmesiyle toplamda 4 milyon 688 bin 945 kişi ikramiye almış olacak. Ödemelerin hesaplara yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen emekliler, çalıştıkları bankalar aracılığıyla ödeme sorgulama yapabilecekler.

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan toplantıda, ekonomik düzenlemeler içeren kanun tasarısının birinci kısmındaki 42 madde kabul edildi. Ancak, 42. madde, çalışan emeklileri kapsamıyor. Kabul edilen maddeler arasında liman çıkış belgelerinden alınacak harçlar ve cezalara yönelik yeni tarifenin belirlenmesini içeren düzenleme yer alıyor. Vergi borçlarına karşılık gayrimenkul alınmasına ilişkin maddenin uygulama süresi de 31 Aralık 2028'e uzatıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, yaptığı açıklamada, 2 Kasım tarihinde yürürlüğe giren kanun düzenlemesi kapsamında Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye, 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 TL 34 kuruş ödeme yapıldığını duyurdu. Çalışan emeklilere yönelik ikramiye ödemesinden 4 milyon 688 bin kişinin yararlanacağını ifade eden Muş, bu durumun ek bir maliyet getireceğini ve yaklaşık 23 milyar lira ek maliyet beklendiğini bildirdi.

İkramiye ödemelerinin tam tarihi henüz netleşmemiş olsa da, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifinin Genel Kurul'da onaylanmasını müteakip Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Ardından ödemeler başlayacak ve yılbaşından önce emeklilere ulaşması bekleniyor. Çalışmayan emeklilere yönelik ikramiye ödemeleri, toplam 4 gün içinde tamamlanmıştı."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.