Milyonlarca kişi için yeni gelir kaynağı 'Evlerinin çatısından para kazanabilecekler'

Milyonlarca kişi için yeni gelir kaynağı 'Evlerinin çatısından para kazanabilecekler'
Güneş enerjisi panellerinin milyonlarca Amerikalı için gelir kaynağı olabileceği düşünülüyor.

Son yıllarda Türkiye’de de ilginin arttığı güneş enerjisi, Amerikalılar için gelir kaynağı olabilir. Ülkemizde fabrikaların enerji ihtiyaçlarını karşılayan güneş enerjisi yöntemi için böyle bir uygulama birçok kişiyi meraka düşürdü.

Amerika’da Business Insider tarafından paylaşılan makalede, Amerika’daki evlerin çatısının gelir kaynağı olabileceği düşüncesi okuyuculara yansıdı. Buna göre insanlar güneş yardımıyla fazla ürettikleri enerjiyi komşularına satarak gelir elde edebilirler.

panel1.jpg

ÇATIYA PANEL KOYAN İNSANLARIN SAYISI ARTIYOR

Elektrik her ne kadar tüketiciye yani konutlara ve iş yerlerine tek yönlü olarak aktarılıyor olsa da bu durum ABD’de yavaş yavaş değişime uğramaya başladı. Giderek artan sayıda Amerikalının evine güneş paneli kurdurarak elektrik üretmeye başladığının altı çiziliyor.

Bu sayede makaleye göre gelişen teknolojiler yoluyla güneş enerjisi depolanarak komşulara da satılabilir deniyor. Bu değişimle birlikte, küçük ölçekli enerji üretim ve depolama panelleri, bu teknolojiyi kullanan kişiler için bir gelir kaynağı olmanın yanı sıra, aynı zamanda diğer herkes için de işleri kolaylaştırabilir.

gunes2.jpg

KOMŞULARA SATILARAK ENERJİ MALİYETİ AZALTILABİLİR

Evlerinin çatısındaki panellerde elektrik üreten ABD’li kişiler yüzde olarak düşük kalsalar bile bazı eyaletlerin bu konuda daha önde olduğu söyleniyor. Son üç yıl içerisinde Teksas, Kaliforniya, ve Florida güneş enerjisi panellerini kullanma konusunda başarılı eyaletlerin başında geliyor.

Son yıllarda çatılarında panel bulunan kişi sayıları hızla artıyor. Aynı zamanda bir konutta elektrik üretimi gerçekleştirildiğinde fazla enerjiyi depolayabilecek bataryalar bulunuyor. Bu bataryalar sayesinde elektrik enerjisi üreten kişiler enerjiyi kamu hizmeti şirketlerine satabiliyorlar.

gunes-1.jpg

Ayrıca ev sahipleri ürettikleri elektriği daha sonra dağıtım yapacak kamu kuruluşlarına satmak yerine uygun şebeke altyapısıyla doğrudan komşularına satarak gelir elde edebilir, böylece enerji maliyetleri azaltılabilir. Bu sistem dünyanın geleceği konusunda da yararlı olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.