Asgari ücrette detaylar belli oldu

Asgari ücrette detaylar belli oldu
2024 yılı asgari ücreti belirlenmek üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık'ta ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, ülkedeki milyonlarca insanın ve dolaylı olarak her vatandaşın ilgisini çeken konu olan asgari ücret belirleme süreci, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'taki toplantısı ile resmen başlayacak. Yeni asgari ücret, 5 işçi, 5 işveren ve 5 hükümet temsilcisinden oluşan toplam 15 kişilik bir heyet tarafından belirlenecek.

Görüşmelerde işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek. Bu kez Türk-İş, işçi tarafını temsil edecek 5 kişilik heyette, asgari ücretle çalışan kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve karayollarında çalışan bir taşeron işçisinin yer alacağını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında, enflasyon oranları, geçim şartları ve ekonomik göstergeleri değerlendirerek yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere mevzuata uygun olarak aralık ayında toplamda 4 kez toplanacak. Belirlenecek asgari ücret, milyonlarca çalışanın maddi durumunu doğrudan etkileyerek ülke genelinde büyük bir öneme sahip olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.