YSK kesinleşen aday listelerini duyurdu

YSK kesinleşen aday listelerini duyurdu
YSK, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile alakalı kesinleşen aday listelerini yayımladı.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde İstanbul, 22’si siyasi parti ve 27’si bağımsız olmak üzere toplam 49 adayla en fazla adayın yarıştığı il oldu.

dcx.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 26 siyasi parti ve 3 bağımsız aday, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise 23 siyasi parti ve 5 bağımsız aday yarışacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19 siyasi parti ve 5 bağımsız aday seçime katılacakken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 21 siyasi parti ve 6 bağımsız aday listede yer aldı.

fdvc.jpg

Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlıkları için bağımsız aday bulunmuyor. Şırnak’ın Uludere ilçesinin Hilal beldesinde sadece AK Parti’den Cevher Benek aday oldu.

Ayrıca, Şırnak’ın Uludere ilçesinin Hilal beldesi ile Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Akıncılar beldesi belediye meclis üyeliği için de sadece AK Parti’nin birer adayı bulunurken, Tokat’ın Almus ilçesinin Gölgeli beldesi belediye meclis üyeliği için sadece CHP’nin adayı yer alıyor. Kesin aday listeleri, 3 Mart’ta il ve ilçe seçim kurulları tarafından ilan edilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.