AYM Başkanvekilliğine Kadir Özkaya seçildi

AYM Başkanvekilliğine Kadir Özkaya seçildi
Kadir Özkaya'nın Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçilmesi ile ilgili AYM Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146, 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci maddesi gereğince AYM Başkanvekilliğine Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

yhrtgr.jpg

KADİR ÖZKAYA KİMDİR?

Kadir Özkaya, 1963'te Tarsus’ta doğup, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1985'te mezun oldu. Kariyeri boyunca Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde memurluk ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nde kontrolörlük görevlerini üstlenmiştir. 1991 tarihinde idari yargı hâkimlik stajını tamamlayıp 1993 yılında ise Danıştay tetkik hâkimliğine atandı. Söz konusu görevini 2004 tarihinde Kasım'a kadar sürdürdü.

2005 tarihinde ise Kasım ayı 2004 tarihinde geçici olarak görevlendirildiği Anayasa Mahkemesi raportörlüğü görevine atandı. 2011 yılında Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından Danıştay üyeliğine seçilmiş ve 18 Aralık 2014 tarihinde cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı. 12 Mart 2020 tarihinde ise Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.