Yargıtay'dan flaş kaynana kararı 'Bunu yapmadan önce iki kere düşünün'

Yargıtay'dan flaş kaynana kararı 'Bunu yapmadan önce iki kere düşünün'
Yargıtay, emsal bir karara daha imza attı. Gelin ve kaynana davasında verdiği kararla bu kez gelinleri haklı saydı.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre; Yargıtay, kayınvalidenin gelinine yönelik hakaretlerine sessiz kalan kocayı kusurlu buldu.

Kocanın, eski eşine karşı tazminat ödemesine hükmettiği kararında Yargıtay, bu tutumun kadının kişilik haklarına saldırı nitelikte olduğunu vurguladı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşi tarafından hakarete maruz kalan ve bu duruma sessiz kalan kocayı kusurlu bulduğu bir karara imza attı, bu da önemli bir örnek teşkil etti.

Anlaşmalı Boşanma Davası İçin İlk Koşul: Evlilik Süresi - Avukat Ali Deniz

İstanbul'da, eşinin panik atak hastası olduğunu kendisinden sakladığını, ailesiyle birlikte yaşamak istemediğini ve sürekli olarak evi terk ettiğini iddia eden bir birey boşanma davası açtı.

Eşinin iddialarını reddeden kadın ise karşı boşanma davası açarak kendisinin asıl mağdur olduğunu savundu.

Yargıtay'dan emsal karar: Sarhoşluk boşanma sebebi - "Kendine Demokrat" Olmayan Haberler

100 BİN LİRA NAFAKA İSTEDİ

Kocası ve kayınvalidesinin kendisine karşı psikolojik baskı, hakaret ve aşağılayıcı hareketler sergilediğini dilekçesinde belirten kadın, “Eşim kendi ailesinin bana karşı hakaretlerine sessiz kalmaktadır. Düğünden sonra takılan tüm bilezik ve altınlarımı geri vermediler. Bu nedenle boşanmamıza karar verilmesini istiyorum. 100 bin lira tazminat ile nafaka talebim vardır” dedi.

TAZMİNAT ÖDEYECEK

Aile Mahkemesi, kocayı kusurlu sayarak açılan boşanma davasını reddetti. Ancak, kadının davasını kabul eden mahkeme, tarafları ‘evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle’ boşanmaya karar verdi ve davalı kocaya tazminat ödemeye hükmetti.

Mahkeme, gerekçeli kararında, evlilik süresince kayınvalidenin gelinine sürekli hakaret ettiğini ve erkeğin de bu duruma sessiz kaldığını belirtti.

Ayrıca, kadının ayrı evde kalmasını istemesine rağmen erkeğin kış aylarında kendi ailesiyle birlikte oturma konusunda ısrarcı olduğunu vurgulayarak, erkeği tam kusurlu buldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.