Eşine bunu yapan yandı ‘Yargıtay emsal kararını açıkladı’

Eşine bunu yapan yandı ‘Yargıtay emsal kararını açıkladı’
Ünlü avukat, Yargıtay'ın kararını hatırlatarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda boşanma davaları gittikçe artıyor. Geçtiğimiz günlerde bir kadın, kocasının duş almaması için dava açmıştı. Yargıtay ise boşanma nedeni sayarak kocayı tazminata hükmetmişti. Pek çok sebeple davalar olsa da ‘eşe büyü yapılması’ da boşanma gerekçesi olması dikkat çekti.

YALÇIN: EVLİLİĞİN BİRLİĞİNİ SARSIYOR

Ünlü avukat Erkan Yalçın, yapılan ya da yaptırılan büyü nedeniyle taraflar arasında oluşan güven bağının zedelenmesi ve/veya kopması, evlilik birliğinin temelinden sarsılması sonucunu doğurabileceğini ise belirtti.

buyu.webp

YARGITAY KARARINI AÇIKLADI

Ancak son Yargıtay kararları ile boşanma sebebi olarak vasıflandırılmaya başlanıldı. Evlilik birliğinin sarsılmasına sebep olan olaylar çok fazla. Bir eşin diğer eşle alay etmesi, küçük düşürmesi, azarlaması, güven sarsı davranışlarla suçlaması, başkasını sevdiğini söylemesi, eski sevgiliyi unutamaması, başkasıyla evleneceğini söylemesi, ilgisizlik, aşırı kıskançlık, eve geç saatlerde gelmesi, borçlarını ödememesi vb. bir sürü sebep evlilik birliğinin sarsılmasına neden olabiliyor. Eşlerden birinin muska ile uğraşmasının boşanma nedeni kabul edilip edilemeyeceği sorusu ise merak ediliyor.

Yargıtay büyü üzerine kararını verdi. Muska ile uğraşmanın boşanmaya neden olabileceğini belirtti. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin 2015/6720 esas, 2015/21385 karar, 16.11.2015 tarihli kararında belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.