Eşine bunu yapan koca yandı 'Yargıtay'dan şok karar

Eşine bunu yapan koca yandı 'Yargıtay'dan şok karar
Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi boşanma davasında flaş bir karara imza attı.

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, Adana'da yaşayan G.L. ve K.L. çiftinin evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle karşılıklı boşanma davası açması üzerine, eşinden habersiz kredi çekip borçlanarak eve haciz gelmesine neden olan K.L.'yi boşanma davasında tam kusurlu buldu ve tazminat ödemesine hükmetti.

adobestock-167400422-1568x1045.jpegG.L., eşi K.L.'nin kendisinden habersiz kredi çekerek borçlanması sonucu eve haciz geldiğini belirterek boşanma davası açtı. Yerel mahkemenin kararının ardından boşanmaları gerçekleşen çiftin dosyası, Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nin onayından sonra Yargıtay'a taşındı. G.L.'nin kusur belirleme, maddi tazminat miktarı ve nafakaların miktarı; K.L.'nin ise kendi davasının reddi yönündeki temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay, bozma kararı verdi.

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, boşanmaya sebep olan olaylar sonucu kişilik haklarına saldırıya uğrayan tarafın kusurlu olanından manevi tazminat talep edebileceğini belirtti. K.L.'nin eşinden habersiz kredi çekerek eve haciz gelmesine neden olduğu için tam kusurlu olduğuna hükmeden Yargıtay, tazminat ödemesi gerektiğini ifade etti.

judge-restraining-order-cell-tower-58702863-featured.jpgKararda, "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına sebep olan olaylarda, eşinden habersiz borçlanarak ve kredi çekerek hakında icra takibi yapılmış ve eve haciz gelmesine sebebiyet veren erkek tamamen kusurlu olup, erkeğin bu davranışları aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir.

ekran-goruntusu-2024-02-26-124059.png Bu sebeplerle tarafların ekonomik ve sosyal durumları, fiilin ağırlığı ve hakkaniyet kuralları gözetilerek davacı-karşı davalı kadın yararına uygun miktarlarda manevi tazminata hükmedilmesi gerekmektedir. Bu yönler gözetilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve kanuna aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir" denildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.