İslam Memiş net rakamı açıkladı 'Altın sahiplerinin dili tutuldu'

İslam Memiş net rakamı açıkladı 'Altın sahiplerinin dili tutuldu'
Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altını olanları heyecanlandıracak bir açıklamada bulunarak net rakam verdi.

TGRT Haber'de Sevde Nur Demir'in haberine göre, ons altın 19 Şubat haftasında kazançlarını geri vermeye başladı ve 2.032 dolara çekilerek değer kaybetti. Bu süreçte dolar endeksi ise 103 puandan yukarı yönlü seyrini sürdürdü. Ons altının geri çekilmesinde ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin ve Fed yetkililerinin açıklamalarının etkili olduğu belirtiliyor. Yatırımcılar, bu verilerin yanı sıra kişisel gelir ve harcama verileri gibi diğer ekonomik göstergeleri ve Fed yetkililerinin yapacağı konuşmaları dikkatle takip ediyor. Rekor üstüne rekor kıran ve yıl sonuna doğru daha da değerlenmesi beklenen gram altın için Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki haftaya dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2023-12-28-120015.png

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki haftaya dikkat çekerek, ons altındaki geri çekilmeye paralel olarak gram altında benzer hareketlerin beklendiğini ifade etti. Memiş, geçmişte olduğu gibi ons altının şu anda da 2000 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya çalıştığını ancak kalıcı bir yükseliş için 2058 dolar seviyesinin üzerinde kapanışlar gerektiğini belirtti. Destek seviyeleri olarak ise 1950 ve 1985 dolar seviyelerini işaret etti.

Bu hafta, gram altının sert yükselişlerle yeni bir rekor seviyesine tırmandığını ve serbest piyasalarda 2128 lira seviyesine kadar yükseldiğini belirten Memiş, gram altının Türk Lirası fiyatında 2070-2100 lira aralığını takip edeceğini söyledi. Ons altında beklenen geri çekilmeyi gram altında da beklediğini ifade eden Memiş, 2100 lira altına doğru bir geri çekilme yaşanabileceğini ve bu durumda 2070 lira seviyesine kadar gerileme görülebileceğini aktardı.

ekran-goruntusu-2023-12-28-120110.png

Ancak yılın ilk çeyreğinin sonunda 2150 lira seviyesine kadar bir değer beklediğini belirten Memiş, önümüzdeki hafta gram altında ons altının etkisiyle bir geri çekilme yaşanabileceğini ve gram altının 2100 lira seviyesinin altına doğru gerileyebileceğini öngördü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.