TRT’nin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş karnesi ‘Sıfır çektiler’

TRT’nin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş karnesi ‘Sıfır çektiler’
TRT'nin CHP adaylarına ekranda 1 dakika bile yer vermediği ortaya çıktı. RTÜK üyesi Tuncay Keser, sosyal medyadan ateş püskürdü.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın, TRT’de ne kadar yayınlandığı ortaya çıktı.

TRT’nin CHP’nin adaylarına 1 dakika bile yer vermediği ortaya çıkarken, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un gündemde 12 defa yer aldığı belirlendi.

Ayrıca AK Parti’nin Ankara Adayı Turgut Altınok ve İzmir Adayı Hamza Dağ'ın ise kanalda sırasıyla 8'er defa haber konusu olduğu bildirildi.

thumbs-b-c-ea3002b4b888babc2e63b44afb093094.jpg

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI DAHA FAZLA SÜRE VERDİ

Konuya ilişkin RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Tuncay Keser, TRT Haber'in tarafsız olması gereken yayınlarında, Cumhur İttifakı'nın İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarına daha fazla süre ayırdığını sosyal medya hesabından paylaştı.

RTÜK Üyesi Keser, TRT Haber'in belediye başkanı adaylarına eşit bir şekilde kanalda yer vermediği eleştirisinde bulundu. Öte yandan Keser, TRT’nin tarafsızlık ilkesine uygun hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi.

ghqlisoxiaagkct.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.