İstanbul'da ulaşım 15 gün ücretsiz olacak 'Kimler yararlanabilecek'

İstanbul'da ulaşım 15 gün ücretsiz olacak 'Kimler yararlanabilecek'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 15 gün ulaşımın ücretsiz olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kent içi raylı sistem ağını güçlendirecek önemli bir projenin daha açılışını gerçekleştirdi.

15 GÜN ÜCRETSİZ OLACAK

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, hizmete giren tren hattının detayları ve fotoğrafları paylaşıldı. Toplamda 8,3 kilometrelik uzunluğa sahip olan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, 8 farklı istasyondan oluşuyor.

Hattın tek yönlü sefer süresi planlanan 20 dakika olup, çevresinde toplamda 29 farklı sanatsal yapı yer alıyor. Bu proje aynı zamanda İstanbul'un ulaşım altyapısını güçlendirecek ve şehir içi hareketliliği daha da kolaylaştıracak bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sirkeci-Kazlıçeşme Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ise 7,3 kilometrelik yaya ve bisiklet yoluyla birlikte 6 bin metrekarelik kapalı sosyal kültürel alanı içeriyor. Projede, 122 bin 550 metrekarelik meydan ve rekreasyon alanları ile 74 bin metrekarelik yeşil alanlar da yer alıyor. Ayrıca, 22 adet karayolu ve yaya alt geçidi de projenin önemli detayları arasında bulunuyor.

İstanbul'un modernize edilmiş ulaşım ağına katkı sağlayacak olan Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, şehir sakinlerine daha hızlı, güvenli ve çevreci bir ulaşım alternatifi sunacak. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin İstanbul'un geleceği için büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, bütün vatandaşları ücretsiz 15 günlük deneme sürecini değerlendirmeye davet etti.

cretsiz-olacak.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.