Türkiye'ye doğru hızını arttırdı hız kesmeden üzerimize doğru geliyor 'Acil haber geldi

Türkiye'ye doğru hızını arttırdı hız kesmeden üzerimize doğru geliyor 'Acil haber geldi
Meteorolojik kaynaklar, Türkiye'ye Afrika üzerinden giriş yapan bir doğa olayı hakkında acil uyarısında bulundu. Türkiye'ye doğru hızını artırdı hız kesmeden üzerimize doğru geliyor.

Bu hafta sonu, İstanbul, Ankara ve İzmir'de beklenmedik bir doğa olayıyla karşı karşıya kalabilir. Cumartesi günü için "çamur yağmuru" uyarısı yapıldı ve bu durum, arabaların yıkanmaması ve camların silinmemesi çağrısıyla birlikte geldi. Uyarılarla birlikte paylaşılan harita, Afrika tozlarının Türkiye'ye doğru ilerlediğini gösterdi. Ayrıca, İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor.

Kış mevsimini henüz yeni geride bırakmış olsak da, bu hafta sonu üç büyük şehir çamur yağmurunun etkisi altında kalacak. Ankara, İstanbul ve İzmir'de "Afrika tozlarıyla karışık yağmur" beklendiği ifade edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de, günlük hava durumu tahminlerini paylaşarak bu durumu doğruladı.

ekran-goruntusu-2024-03-01-140811.png

Sosyal medyada hava durumuyla ilgili bilgiler paylaşan Hava Forum hesabı, "Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde aralıklarla Afrika tozlarıyla karışık çamur yağışı bekleniyor. Araba yıkamayın, cam silmeyin. Dalından meyve/sebze koparıp yiyecekseniz mutlaka yıkayıp yiyin" uyarısında bulundu.

Bir sonraki paylaşımda ise, Afrika tozlarının genel olarak coğrafyamıza doğru ilerlediğini belirten bir harita paylaşıldı. Şu anda Ege ve Marmara bölgelerinde toz bulunmakta olup, geceden itibaren ve cumartesi günü ara ara çamur yağışı bekleniyor.

ekran-goruntusu-2024-03-01-141503.png

Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere İzmir, Antalya, Konya, Kayseri, Nevşehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Karabük’te yağış bekleniyor. Aynı gün akşam saatlerinde Adana’da da sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü ise rüzgarın yön değiştirmesiyle sıcaklıklarda 4-5 derece düşüş olacak.

Aynı gün Bursa, Ankara, Konya ve Kayseri’de kısa süreli yağış geçişleri yaşanması bekleniyor. İstanbul’da pazar günü hava bulutlu olacak.

ekran-goruntusu-2024-03-01-141639.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.