Vitamin kullananlar dikkat 'Uzmanından ölümcül risk uyarısı

Vitamin kullananlar dikkat 'Uzmanından ölümcül risk uyarısı
Vitamin ve takviye ürünlerinin sağlığı bozabileceğini söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Kontrolsüz kullanılan vitamin ve takviye gıdalar, yararlı olmaktan çıkıyor. Birtakım sağlık sorunlarına kadar götürebilecek bu durumla ilgili uyarı uzmanından geldi.

GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN TAKVİYE YERİNE UYKU

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Galip Ekuklu, vitamin ve takviye edici ürün desteğinin yarardan çok zarar sağlayabileceğine değindi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekuklu, bağışıklık sistemini koruyup güçlendirmek için dengeli beslenmenin ve düzenli uykunun yeterli olacağını söyledi.

426228.jpg

Vitamin emilimini ilgilendiren özel bir hastalığı bulunmayanların gün içerisinde ihtiyaç duydukları vitaminleri sağlıklı beslendikleri takdirde aldıklarını ifade eden Ekuklu, aynı zamanda düzenli uykunun da etkilerinin olumlu olacağını belirtti.

Ekuklu, yeterli sıvı tüketimi ve dengeli beslenmenin yanı sıra kış aylarında C vitamini yüksek besinlerin tüketimiyle bağışıklığın güçleneceğini söyledi.

coq10-rs.jpg

Bunlara ek olarak; içeriği bilinmeden alınan, internetten sipariş verilen bağışıklık güçlendirici vitamin ve takviyelerin kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Ekuklu, kontrolsüz vitamin kullanımına karşı kesin dille uyardı.

DOKTOR KONTROLÜ DIŞINDA TÜKETİLMEMELİ

Kulaktan dolma bilgilerle satın alınan takviye ve vitaminlerin doktora danışılmadan tüketildiğini ifade eden Ekuklu, “Bir bitkiyi çiğnemek, bir ürünü kullanmak her derde iyi gelseydi bu kadar insan niye hastalansın, tıp neden bu kadar ilerlemeye çalışsın" dedi.

3b37ad28a9dbaa2039f8324b89c936a5.jpg

Ekuklu, sadece bilimsel olarak yararları kanıtlanmış vitamin takviyelerinin doktor kontrolünde ve belirlenmiş dozlarda kullanılabileceğini söyledi. Bilinçsiz ve doktor kontrolü dışında kullanılan desteklerin sağlık sorunlarını ortaya çıkarabileceğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.