Bir tutamı ile vücudu çevik gibi yapıyor 'Bağışıklığı güçlendiren süper kahramanlar'

Bir tutamı ile vücudu çevik gibi yapıyor 'Bağışıklığı güçlendiren süper kahramanlar'
Diyetisyen Betül Serttaş, hastalıklara karşı süper besinleri tek tek açıkladı.

Birçok vatandaş, bu aralar yaşanan hava değişimleri nedeniyle kolaylıkla hastalıklara yakalanıyor. Bu konuda çoğu uzman isim ise önerilerini sunuyor.

Bağışıklık sistemi insanların vücudunu hastalıklara karşı koruyan ve savunma mekanizması sağlayan güçlü bir sistem olarak bilinir. Kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirmek için bu besinleri sofralara konuk oluyor.

İLK SÜPER BESİN ZENCEFİL

Diyetisyen Betül Serttaş, süper kahraman olarak nitelendirdiği besinler tek tek açıkladı.

İlk olarak zencefil ile başlayan Serttaş, güçlü antioksidanlar içermesiyle hücre hasarını azalttığını belirtti. Bağışıklığı güçlendiren zencefilin, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğuna değinen Serttaş, kronik inflamasyon, bağışıklık sisteminin doğru çalışmasını engelleyebileceğin söyledi. Serttaş, zencefilin anti-inflamatuar etkileriyle bağışıklık sistemini destekleyerek koruyucu bir rol oynadığının altını çizdi. Serttaş, Zencefil, İnflmasyonu azaltarak ve virüsleri zarar verici etkisinden kurtararak grip gibi solunum yolu enfeksiyonlara karşı bağışıklığı destekleyeceğini ve zencefilin bazı bileşenleri, bağışıklık hücrelerini aktive ederek vücudun enfeksiyonlarla savaşma gücünü artırabiliceğini açıkladı.

allerji.jpg

"ZERDECAL HÜCRE HASARINI AZALTIYOR"

Betül Serttaş, Zerdeçalın içindeki aktif bileşen olan kurkumin antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip olmasıyla bağışıklığa destek olacağını söyledi. Serrtaş, Zerdeçalın içerdiği kurkumin, serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltmaya yardımcı olabileceğini belirtirken, antioksidan etkisi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunabileceğinin altını çizdi.

VİRÜSLER İLE SAVAŞAN BESİN; TURUNÇGİLLER

Turunçgiller, özellikle portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi meyveler, C vitamini bakımından zengin olduğunu aktaran Serttaş, C vitamini, bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir rol oynaya bir antioksidan olduğunu belirtti. Serttaş, C vitamininin, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olacağını söyledi.

"İLTİHAPLANMA İLE SAVAŞARAK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DESTEKLER"

Acı biberlerin de içerdikleri aktif bileşen olan Kapsais bileşikleri, acı biberlere acılığını veren bir bileşik olmasının dışında antioksidan özelliklerine de sahip olduğunu söyleyen Serttaş, “Kapsaisin, anti-inflamatuar özelliktedir. İnflamasyonun kontrol altında tutulması, bağışıklık sistemini düzenlemenin önemli bir parçasıdır. Kapsaisin, iltihaplanma ile savaşarak bağışıklık sistemini destekler.Bazı araştırmalar, kapsaisinin vücut savunmasını artırabileceğini ve mikroplarla mücadelede etkili olabiliceğiyle sonuçlanmıştır. Acı biberler, kapsaisin içerdiğinden metabolizmayı bir süre hızlandırabilir. Fakat bu da enerji harcayarak bağışıklığı güçlendirebilir" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.