Ünlü hava yolu devi iflasın pençesinde 'Yüksek maliyetlerle başa çıkamadı'

Ünlü hava yolu devi iflasın pençesinde 'Yüksek maliyetlerle başa çıkamadı'
Kanada merkezli hava yolu şirketi Lynx Air, özellikle yakıt masraflarını karşılamada yaşadığı zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulunma kararı aldı.

Kanada merkezli önde gelen hava yolu şirketi Lynx Air, artan mali zorluklarla karşı karşıya kalarak işletmelerini askıya alma ve iflas başvurusunda bulunma kararı aldı.

Şirketin Üst Yöneticisi (CEO), operasyonları durdurma kararının kaçınılmaz olduğunu ve yüksek enflasyonun, yakıt ve operasyonel giderlerin etkisiyle zorlu bir kararla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Lynx Air - Wikipedia

Lynx Air, Pazartesi günü itibarıyla uçuşlarını durdurarak iflas sürecini başlatma kararı aldı.

Şirket yetkilileri, iflas sonrasında yolcu hakları konusunda gereken adımların atılacağını açıkladı. İflas sürecine ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Canadian Ultra-low-cost Carrier Lynx Air Ceases Operations – Airways

"NE YAZIK Kİ DAYANAMADIK"

Şirketin iflasını duyururken CEO Jim Sullivan, "Ne yazık ki dayanamadık" diyerek şirketin zorlu mali zorluklarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Personel için yazdığı mektupta, işletmelerin kapanmasının kaçınılmaz olduğunu ve bu kararın şirket için zorlu bir sürecin bir sonucu olduğunu açıkladı.

Lynx Air'ın iflası, havacılık sektöründeki zorlukları ve mali baskıları gösteren bir örnek olarak ön plana çıkıyor. Şirketin iflas süreciyle ilgili gelişmeler yakından takip edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.