Ünlü çelik devi kepenk indirdi '100 yılı aşkın bir geçmişe sahipti'

Ünlü çelik devi kepenk indirdi '100 yılı aşkın bir geçmişe sahipti'
Çelik ve yapı malzemeleri ticaretinde faaliyet gösteren şirket 133 yıllık şirket kapandığını duyurdu.

Baden-Württemberg kökenli bir aile şirketi, faaliyetlerini sonlandırdığını duyurdu.

Çelik ve yapı malzemeleri ticaretinde uzmanlaşan şirket, 100 yılı aşkın bir geçmişe sahipti.

İflaslar Almanya'da hala devam etmekte. Baden-Württemberg'de bulunan Eisen Thiermann GmbH & Co. KG, Wangen im Allgäu kapandığını duyurdu.

Aile şirketi, 133 yıllık bir geçmişe sahipti. Baden-Württemberg'deki Wangen im Allgäu'da faaliyet gösteren Eisen Thiermann GmbH & Co. KG'nin kapanacağı duyuruldu.

Bir günde 60 Türk şirketi iflas etti - Antalya Körfez Gazetesi

Şirket, 133 yıllık köklü bir tarihe sahipti ve aile şirketi olarak biliniyordu.

Kapanma kararı, 22 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen bir çalışma toplantısında duyuruldu.

Şirketin dördüncü nesil yönetimi, mevcut durumda zararın öngörüldüğü bir dönemde, ciro ve gerekli yatırımlarda daha fazla düşüşün şirketi istikrarsız bir konuma getireceğinin farkına vardı.

Yönetici Ortak Markus Thiermann, geçmişte yaşanan zorlukları hatırlattı. 1990'ların sonundaki ekonomik kriz, Wangen'deki perakende mağazalarının ve bir inşaat tüccarının kapanmasına neden olmuştu.

celik-4.jpg

Koronavirüs pandemisi sırasında inşaat malzemeleri ticaretinde geçici bir canlanma yaşanmasına rağmen, Eisen Thiermann için gelecek pek de parlak gözükmüyordu.

İflas durumu ve bunun çalışanlar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla, şirketin kapanması kaçınılmaz bir hale geldi. Bu doğrultuda, firmanın 32 çalışanı, ihbar sürelerinin sonuna kadar tam maaşlarıyla serbest bırakılacaklar.

celik-6.jpg

YENİ SİPARİŞ KABUL EDİLMEYECEK

August Thiermann GmbH & Co. KG'nin resmi olarak sonlandırılması ve tasfiyenin başlaması için 22 Şubat 2024 tarihi belirlendi. Şirket, mevcut siparişlerin işlenmesine devam ederken, stokta ürün bulunmadığı sürece yeni siparişleri kabul etmeyecek.

Şirketin web sitesindeki mesajda, geçtiğimiz on yıllar boyunca yönetim, çalışanlar, müşteriler ve tedarikçiler tarafından gösterilen sadakate için şükranlarını sundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.