Sağlık sektörü sinyal veriyor 'Onlarca hastane iflasın eşiğinde'

Sağlık sektörü sinyal veriyor 'Onlarca hastane iflasın eşiğinde'
Artan enflasyon ve durulmak bilmeyen ekonomik kriz nedeniyle şirketler birer birer iflas ediyor. Bu sefer iflas haberi hastanelerden geldi.

Almanya'daki ekonomik krizin etkileri giderek artarken, şirketlerin iflas etmesiyle birlikte sağlık sektörü de ciddi sıkıntılar yaşıyor. Alman Hastaneler Birliği, son zamanlarda artan iflas başvurularıyla ilgili uyarılarda bulundu.

rawimage-1.jpg

Yılın ilk iki ayında sadece dört hastanenin iflas başvurusunda bulunduğunu açıklayan Alman Hastaneler Birliği yetkilileri, bu rakamın yıl sonuna kadar 80'e kadar çıkabileceğini belirtti. Almanya'da 2022 yılından bu yana toplam 46 hastanenin iflas başvurusu yaptığı bilgisi de endişeleri arttırıyor.

Alman Hastaneler Birliği Başkanı Gerald Gass, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Son iki yıldır neredeyse tüm klinikler zarar etmekte. Enflasyonun etkisiyle işler iyice kötüleşiyor. Klinikler, Federal Hükümet'ten acil olarak enflasyon yardımı alamazsa bu yıl içinde 80 kliniğin iflas etmesi bekleniyor" dedi.

h7ohhpuxgk.jpeg

MALİYETLER KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Gass, ayrıca, "Enerji yardımına rağmen, şimdiye kadar 8,5 milyar euroluk bir açık oluştu. Her ay, ülke genelinde bu rakama 500 milyon euroluk ek bir açık ekleniyor. Mart ayından itibaren ise her ay kasada 700 milyon euroluk bir kayıp bekleniyor. Personel maaşlarındaki zamlar da kliniklerin rezervlerini tüketmelerine neden oluyor" şeklinde konuştu.

Almanya'da yaşanan ekonomik durgunluk ve artan mali zorluklar, sağlık sektörünü de derinden etkiliyor. Birçok hasta ve sağlık çalışanı için endişe verici bir durum olan bu gelişmelerin, önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği ise belirsizliğini koruyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.