Ünlü tekstil devi iflasın eşiğinde '39 yıllık şirket onlarca ülkeye ihracat yapıyordu'

Ünlü tekstil devi iflasın eşiğinde '39 yıllık şirket onlarca ülkeye ihracat yapıyordu'
Tekstil sektöründe 1985 yılında faaliyetlerine başlayan ve onlarca ülkeye ihracat yapan firma konkordato ilan etti.

Ekonomik sıkıntılar ve artan enflasyon, işletmeler üzerinde olumsuz bir etki yaratmaya başladı.

Tekstil sektöründe başlayan konkordato başvuruları, diğer sektörlere de sıçramış durumda.

Ekonomik zorluklar, vatandaşların geçim sıkıntılarını artırırken, işletmeleri de köşeye sıkıştırmış durumda.

Kredi faizlerinin yükselmesiyle birlikte likidite sorunları daha da derinleşirken, tekstil endüstrisindeki konkordato ve iflas vakaları hızla yayılmaya başladı.

Yüksek enflasyona bağlı maliyetlerdeki artışlar ve tüketim gücündeki düşüş, özellikle tekstil sektörünü olumsuz etkiledi.

armes-1.jpg

Armes Home, 1985 yılında Bursa İnegöl Çarşısı'ndaki mütevazı bir dükkanda başlayarak uluslararası alanda onlarca ülkeye ihracat yapan bir marka haline geldi.

Ancak, şirket rekabetin artması ve ekonomik zorluklarla karşılaşmasıyla konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Bursa merkezli ve 4000 metrekarelik bir tesiste faaliyet gösteren, 34 farklı ülkeye ürün ihraç eden Armes Home isimli firma konkordato ilan etti.

Firmanın temelleri 1985 yılında, İbrahim Özdemir ve Semra Özdemir tarafından küçük bir işletme olarak atılmıştı.

ARMES HOME EV TEKSTİLİ BURSA | Almuka

O dönemde "Özgür Çeyiz" adıyla faaliyet gösteren işletme, İnegöl Çarşısı'nda yer alıyordu. Daha sonra büyüyerek Armes Home adını alan tekstil firması, ekonomik sıkıntıları aşamayınca konkordato talebinde bulundu.

13 Nisan 2023 tarihinden itibaren bir yıl boyunca Armes Home'a konkordato kesin süresi verilirken, S.M. Mali Danışmanı Nesrin Beşe ve Finans Uzmanı Melih Ece konkordato komiserleri olarak görevlendirildi.

Verilen mühlet 13 Nisan 2024 günü sona erecek.

Yayımlanan duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2022/1287 Esas Sayılı Dosyası ile görülmekte olan Konkordato (Adi konkordatodan kaynaklanan İİK. 285 ila 308/h) davası nedeniyle Bursa Ticaret Sicil Müdürlüğünün 87231 sicil numarası ile (Mersis No: 0080035883500011) kayıtlı bulunan, Yıldırım Vergi Dairesi Müdürlüğü 0800358835 vergi kimlik numaralı Armes Ev Tekstili San. Ve Tic. Ltd. Şti. ünvanlı şirkete ve Yıldırım Vergi dairesi mükellefi Vergi. NO: 6770025457) nolu İbrahim Özdemir, Özgür Özdemir, Uğur Özdemir’e, 2004 sayılı 287.maddesi uyarınca, 13.04.2023 tarihinden itibaren 1 yıl süre ile konkordato kesin mühleti verilmiş, kesin mühlet kararıyla birlikte, S.M.Mali Müşavir Nesrin Beşe ve Finans Uzmanı Melih Ece Konkordato Komiserleri olarak görevlendirilmiştir. Konkordato mühleti içerisinde alacaklılar toplantısının yapılmasına kadar Kanunda öngörülen tüm işlemlerin heyetimizce gerçekleştirilmesini müteakip alacaklılar toplantısı hazırlık işlemlerine başlandığını ve bu çerçevede yukarıda anılan davacıların konkordato teklifini müzakere etmek üzere 28.02.2024 tarihinde Çarşamba günü “Kazım Karabekir Mah. Koyuncu Sok. No:1 Yıldırım/BURSA (Şirket Merkezi)” adresinde alacaklılar toplantısı gerçekleştirilmesine; Armes Ev Tekstili San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve İbrahim Özdemir için adi alacaklılarla saat 10:30 Armes Ev Tekstili San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve İbrahim Özdemir için rehinli alacaklılarla saat 11:00 ve Ortaklar Özgür Özdemir, Uğur Özdemir için 11:15 de toplantı yapılmasına karar verilmiştir.

iflas-1.jpg

7.jpg

5.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.