Tüm marketlerde o ürünlerin satışı yasaklandı ‘Bakanlık kolları sıvadı’ Tek tek raflardan kaldırılacak

Tüm marketlerde o ürünlerin satışı yasaklandı ‘Bakanlık kolları sıvadı’ Tek tek raflardan kaldırılacak
Tarım ve Orman Bakanlı İbrahim Yumaklı, marketlerde o ürünler için kolları sıvadı. Resmen yasaklanacak.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin üst düzeyde korunması için gıda etiketlerinde değişiklik yapacaklarını açıkladı.

Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, Bakan İbrahim Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıda için Gıda Kodeksi’nde birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.

İbrahim Yumaklı, bu konuda çalışmalara devam edeceklerini ve yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.

market-vjju-cover-jpg.webp

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gıdanın adının artık tüketicinin rafta ilk bakışta göreceği yere aynı punto, aynı stil ve karakterde yazılacağını dile getirdi.

ARTIK O ÜRÜNLER SATILMAYACAK

Gıda etiketlerinde yanıltıcı görseller kullanılmasına artık müsaade edilmeyeceğinin altını çizen İbrahim Yumaklı, içeriğinde çilek yerine sadece çilek aroması olan bir üründe çilek görseli kullanılmasına müsaade etmeyeceğini, artık içinde muz aroması olan bir sütte ‘muzlu süt’ yerine ‘muz aromalı süt’ yazacağını söyledi.

Tüketiciler tarafından birbiriyle karıştırılabilecek, benzer gıdalarda, “… tadında”, “… lezzeti”, “… keyfi” gibi ifadelere atık izin verilmeyecek.

market.jpg

Bu konuda örnek veren Yumaklı, Bitkisel margarinde ‘tereyağı keyfi’ veya ‘tereyağı lezzeti’ ifadelerine kesinlikle müsaade edilmeyeceğini, bitkisel yağlı, sütlü buz olan ürünler, dondurmaymış gibi ya da dondurmayı çağrıştırıcı, ‘dondurma keyfi’, ‘dondurma lezzeti’ gibi ifadelerle raflarda satılamayacağını söyledi.

O ÜRÜNLERDE YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde tüm marketlerde belirli süt ve yoğurt ürünlerinin satışı yasaklanmıştı. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete’de yer alan karara göre, marketlerde fermente süt ürünleri, aromalı-çeşnili yoğurt ve aromalı-çeşnili süzme yoğurtlar, 500 gramdan büyük ambalajlarda satılmayacak.

ekran-goruntusu-2024-02-10-093011.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.