Evinde bunu yapan herkes hapse girebilir ‘Bir komşunun şikayeti yetiyor’

Evinde bunu yapan herkes hapse girebilir ‘Bir komşunun şikayeti yetiyor’
Ünlü avukat Erkan Yalçın, evinde bunu yapan herkesin hapse girebileceğini açıkladı.

Ünlü avukat Erkan Yalçın, ev sahiplerini uyararak suç teşkil ettiğini açıkladı.

Çoğu apartmanlarda bazı komşular gürültü yapan diğer komşularını dava edebiliyordu. Ancak çoğu kişinin bilmediği bir diğer detay ise ‘halı silkelemek’ olarak kayda geçti.

YALÇIN: 3 AYDAN 3 YILA HAPİS CEZASI

Ünlü avukat Erkan Yalçın, halı silkelemenin bir suç olduğunu açıkladı. Yalçın, Türk Ceza Kanunu (TCK) hükümlerine göre huzur bozmak ve başkasının malını kirletmek suç olarak kabul edildiğini söyleyerek apartmanda halı silkelemek yasal bir suç olarak kabul edildiğini söyledi. Cezasının ise 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebi ile dava açılabileceğinin belirtti.

avukat-001.jpg

"MALA ZARAR VERMEK SUÇ"

Yalçın konuya dair diğer açıklamaları ise şu şekilde;

“Eğer yönetim planında balkondan ya da pencereden sofra bezi silkelenmesi halinde para cezası uygulanacağı düzenlemiş ya da kat malikleri kurulu kararı ile bütün kat maliklerinin oybirliği ile para cezası uygulanacağı düzenlenmiş ise söz konusu para cezasını ödemek durumundasınız.
Komşunuzu sık sık halı silkeleyerek, huzur ve sükununuzu bozduğu ve evinizi kirlettiği iddiasıyla ayrıca savcılığa bir dilekçe ile şikayette edebilirsiniz. TCK’nın 123. maddesine “Kişilerin huzur ve sükununu bozmak”, TCK’nın 151. maddesine göre ise “Mala zarar vermek” suç.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.