Ünlü ekonomist yatırımcıya kara haberi verdi 'Parasını oraya yatıran tir tir titreyecek'

Ünlü ekonomist yatırımcıya kara haberi verdi 'Parasını oraya yatıran tir tir titreyecek'
Ünlü ekonomist Barış Soydan, 'aman dikkat' diyerek yatrımcılara seslendi.

Ünlü ekonomist Barış Soydan, kripto paralarda dananın kuyruğunun kopacağı haftaya girildiğini açıkladı. Soydan 'aman dikkat' diyerek yatırımcıları uyardı.

Bitcoin’in spot borsa yatırım fonu (ETF), ABD’li düzenleyici kurum Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC)’in onayını bekliyor. Milyonlarca Bitcoin yatırımcısını ilgilendiren bu gelişme 10 Ocak Çarşamba günü belli olacağı söyleniyor.

bitcoin.jpg

11 ŞİRKET ONAY BEKLİYOR

Fakat SEC’in kabul edeceğine dair haberler yapılsa da kripto paralara tavrı bilindiği üzere sert. Şu anda ABD’de Bitcoin ETF onayı bekleyen 11 şirketin portföylerin toplamı ise 18 trilyon dolar olarak biliniyor. Bu para akışının kriptolara yansıması büyük yükselmeleri yaşatacağı yönünde bir beklenti var.

SOYDAN: SERT BİR DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ

Uzman isimler ise bu kritik gelişmeyi değerlendirmeye başladı. Ünlü ekonomist Barış Soydan, kripto paralarda dananın kuyruğunun kopacağı haftaya girildiğinin altını çizerken, Çarşamba gününden önce Spot ETF oylamasının yapılacağını belirtti. Soydan, “Bitcoin fiyatını 45 bin dolara kadar getiren beklenti de buradan çıkacak karar. Ben bu kararın olumlu çıkmasını bekliyorum. Olumlu çıkarsa ani bir satış gelebilir. Kâr edenler bir satış gerçekleştirebilir. Kısacası bu hafta Bitcoin'de sert bir düşüş görürsek şaşırmamak lazım” dedi.

Spot ETF’lerin onaylanması ve kâr satışlarının ardından Bitcoin fiyatının yavaş yavaş yükselişe geçeceğini belirten Soydan, şu anki Bitcoinin bulunduğu seviyelerin üzerinde bir ralliye çok hızlı olmasa da başlayacağını vurguladı.

baris-soydan.png

SEC NEDİR

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC), halka açık şirketlerin, yatırım fonlarının ve diğer yatırım araçlarının faaliyetlerini denetleyen bir kurumdur. Bu denetimler, yatırımcıların bilinçli kararlar vermesini sağlamak için şeffaflığı artırmayı planlayarak yatırımcıları yanıltıcı, manipülatif veya dolandırıcılık eylemlerine karşı da koruma olanağı sağlıyor.

SPOT BİTCOİN ETF NEDİR

Spot Bitcoin ETF" ise, Bitcoin'in spot (anlık teslimat) piyasasındaki fiyat değişikliklerinden faydalanmaya olanak tanıyan bir borsa yatırım fonu olarak biliniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.