Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu? İstanbul'da o isim önde

Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu? İstanbul'da o isim önde
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum aday oldu. Milyonlarca vatandaş İstanbul'daki anket sonuçlarını merak etmeye başladı. Peki İstanbul'da hangi isim önde?

Yerel seçimlere hazırlıklar tam gaz devam ederken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin belediye başkanı adaylarını açıkladı. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u aday olarak gösterdi.

31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerinde adayların belli olmasının ardından milyonlarca vatandaş anket sonuçlarını merak etmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Metropoll, Optimar ve Sonar son anket sonuçlarını açıkladı. Peki seçim anketlerinde Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki oy oranı nasıl?

ANKETLER İSTANBUL İÇİN KİMİ GÖSTERİYOR?

ekran-goruntusu-2024-01-08-115413.png

MetroPoll’ün aralık ayında gerçekleştirdiği İmamoğlu ve Kurum arasındaki oy oranı araştırmasında İmamoğlu yüzde 48.2, Kurum yüzde 33.9 oy alıyor. Vatandaşların yüzde 17.9 fikrim yok dediği tespit edildi. İyi Partililerin 84.2’si, DEM Partililerin yüzde 75’i İmamoğlu’na, İyi Partililerin yüzde 6.1, DEM Partililerin yüzde 2.7’si Kurum’a oy vereceğini açıkladı.

İMAMOĞLU İLE KURUM’UN OY ORANI NASIL?

ekran-goruntusu-2024-01-08-115405.png

Sonar araştırma şirketi, “Yerel seçimden sonra kimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görmek istersiniz?” diye vatandaşa sordu. İnsanların yüzde 31’i İmamoğlu’nu aday olarak isterken yüzde 6.7’si Kurum’un ismini verdi. İmamoğlu’nun tanınırlığı yüzde 93.7 iken, Kurum’unki ise yüzde 67.8 olarak belirlendi. Katılımcılardan yüzde 51’i İmamoğlu’nu İBB başkanlığına yakıştırırken, bu oran Kurum’da yüzde 36.9 oldu.

3 ANKETTE DE İMAMOĞLU ÖNDE

Optimar araştırma şirketinin kasım ayında yaptığı araştırmada İmamoğlu’nun yüzde 48.8, Kurum’un ise yüzde 30.2 oy aldığı belirlendi. Her iki adaya da oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 20.9 olarak belirtildi. Böylelikle İmamoğlu 3 ankette de önde sonuç aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.