Türk holding dünyaca ünlü gıda devini satın aldı 'Market zincirlerinin raflarını süslüyor'

Türk holding dünyaca ünlü gıda devini satın aldı 'Market zincirlerinin raflarını süslüyor'
İş Holding’in yatırım iştiraki ISH Management Services GmbH, dünyaca ünlü gıda devini satın aldı.

Organik kalitede sürdürülebilir ve vegan ürünleriyle bilinen Purefood, lycka, Stark ve TEATOX markaları altında geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

Özellikle "lycka" markasının çikolataları, Alman tüketicileri arasında en çok tercih edilen çikolatalar arasında yer almaktadır. Purefood aynı zamanda satış gelirlerini sosyal projeleri desteklemek amacıyla kullanarak toplumsal sorumluluk misyonunu benimsemektedir. Almanya'da, büyük süpermarket zincirleri arasında Rewe, Edeka, Müller, Kaufland ve AldiSüd gibi önemli satış noktalarında ürünleri bulunmaktadır.

asdasfasfafs.jpg

2014 yılında kurulan şirket, CORVIS Green'in yeniden yapılandırma çabalarının beklenen başarıyı getirememesi üzerine Ekim ayında Hamburg Bölge Mahkemesine iflas başvurusunda bulunmuştur. Bir yıl önce başlatılan yeniden yapılanma sürecinde, eski AldiSüd yöneticisi Carlo Kohns genel müdür olarak atanmıştı. Ancak, alınan tedbirlerin istenilen başarıya ulaşmaması nedeniyle Corvisyatırımı şirketi desteklemekten vazgeçmiştir. İflas başvurusuna rağmen, ticari faaliyetler devam etmiştir.

Yeni bir yatırımcı olarak İş Holding, geniş bir faaliyet alanına sahip bir kuruluş olarak dikkat çekmektedir. Lojistik, enerji, tarım, medya ve gıda gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren İş Holding bünyesinde aynı zamanda fastfood zincirleri Kentucky Fried Chicken ve Pizza Hut bulunmaktadır. İş Holding İş Geliştirme ve Satış Yönetimi Sorumlusu Murat Hergüner, Purefood markalarının ISH Grubu'na entegre edilmesinin önemine vurgu yaparak, özellikle lycka ürünlerindeki yeniliklerin şirketi pazarda daha rekabetçi bir konuma taşıyacağına inandıklarını ifade etti.

İflas yöneticisi Dr. Jens-Sören Schröder ise, "Yeni yatırımcısıyla birlikte Purefood'un artık somut bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu" belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.