Türkiye'nin dev holdingi iflasın pençesinde 'Akkuyu Nükleer Santraline bile hizmet vermişti'

Türkiye'nin dev holdingi iflasın pençesinde 'Akkuyu Nükleer Santraline bile hizmet vermişti'
Temelleri 1976 yılına dayanan Oskar Holding, kriz ve enflasyon gerekçesiyle konkordato ilan etti.

Sözcü'den Erdoğan SÜZER'in haberine göre; Ekonomik kriz, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'deki birçok şirketi olumsuz etkiledi.

Akkuyu Nükleer Santrali ile Enerji Bakanlığı'na bağlı Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) elektrik iletim hatlarına ve ayrıca çok sayıda kamu ve özel şirkete hizmet veren Oskar Holding, sahibi Osman Karagöz ile birlikte 4 şirketiyle birlikte konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Oskar Holding

Oskar Holding, 641 farklı şirket ve kişiye 2 milyar lirayı aşan borcu nedeniyle konkordato talebinde bulundu.

Holding, kamudan alacaklarını tahsil edememe, ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve banka kredilerinin kısıtlanması gibi faktörlere bağlı bu kararı alınmasına bağladı.

Oskar Holding

1976 YILINDAN BERİ FAALİYET GÖSTERİYORDU

1976 yılından beri faaliyet gösteren Oskar Holding'in bünyesindeki Anadolu Elektrik, Oskar Elektrik, Oskar Enerji ve Oskar Led şirketleri konkordato ilan etmiştir. Diğer şirketler, Oskar GYO, Oskar Kablo Sistemleri ve Azerbaycan'da faaliyet gösteren Anadolu Elektrik Bakü şirketi ise konkordatoya tabi tutulmadı.

Oskar Holding

3 AYLIK GEÇİCİ KONKORDATO İLAN EDİLDİ

Holding sahibi Osman Karagöz, kendisi ve şirketleri için 31 Ekim 2023'te Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato talebiyle başvuruda bulundu. Mahkeme, 13 Aralık 2023'te 4 şirket ve Osman Karagöz için 3 aylık geçici konkordato ilan etti.

Oskar Holding

Bu kararla birlikte, 4 şirket ve Karagöz hakkında 3 ay boyunca kamusal alacak takibi yapılamayacak, önceki alacak takipleri durdurulacak ve ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararları uygulanamayacak.

Oskar Holding, konkordato için mahkemeye verdiği başvuru dilekçesinde Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu sıkıntıları bütün açıklığıyla gözler önüne serdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.