SGK uzmanları masadaki net ücreti açıkladı 'SSK ve Bağkur emeklilerin umudu sönecek

SGK uzmanları masadaki net ücreti açıkladı 'SSK ve Bağkur emeklilerin umudu sönecek
Emeklideki masadaki rakam belli oldu. 3 SGK uzmanı net ücreti açıkladı.

Milyonlarca emeklinin gözü bu hafta içerisinde belli olacak olan maaş zammına çevrildi. Asgari ücretin 17 bin 2 TL olmasının ardından emekli ücretleri de merak edilmeye başlandı. Uzman isimler ise emekli ücretine ilişkin net rakamları hesaplayarak açıklıyor.

Bilindiği üzere Aralık ayı enflasyon belli olması ile yüzde 37,57 oranında bir enflasyon farkı emeklinin karşına çıkmıştı. Fakat bu fark emekliyi mutlu etmedi. SGK uzmanları da enflasyon farkının düşük olduğunu belirtirken yüzde 50’ye rakamın çekileceğini açıkladı.

Milliyet’in yer verdiği habere göre, masadaki en düşük rakam belli oldu. 3 ekonomist konuya dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

emekl-21.jpg

YILMAZ: HERKESE EŞİT ŞEKİLDE VERİLECEK

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, en düşük emekli maaşının 10 bin TL veya 11 bin 250 TL arasına tamamlayacağını belirtirken, “Kamuoyundaki beklentim herkese eşit şekilde refah payı ile tamamlanarak verileceği yönünde olacağını düşünüyorum.” dedi.

BAYRAM: 11 BİN 250 TL VEYA 11 BİN 500 TL OLACAK

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, ise yeni dönemde ciddi bir artış beklediklerinin altını çizdi. Bayram, “Yeni asgari ücret rakamı 17 bin 2 TL seviyesinde olduğu biliniyor. Bu rakamı göz önünde bulundurduğumuzda 11 bin 250 ile 11 bin 500 TL arasında bir en düşük emekli maaşının olmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

emekli.jpg

KURTULUŞ: EN AZ ASGARİ ÜCRET TUTARINDA OLMALI

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, ise emekli maaşlarının en az asgari ücret tutarında olması gerektiğinin altını çizerken, “Emeklilere yüzde 50 oranının en düşük emekli maaşı için de geçerli olacak. Bu şekilde en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL olmasını tahmin ediyoruz” Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.