TOGG dünya devine satılacak 'O isim bombayı patlattı'

TOGG dünya devine satılacak 'O isim bombayı patlattı'
Ünlü Türk girişimci Alphan Manas, dünyaca ünlü otomobil devinin TOGG’u satın alacağını öne sürdü.

Ünlü yatırımcı ve fütürist Alphan Manas, sosyal medya hesabından otomotiv sekötürnün geleceğine ilikin yaptığı paylaşımda Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobil markası TOGG’un dünyaca ünlü üç otomotiv devi tarafından satın alınabileceğini öne sürdü.

Manas, paylaşımlarında otomotiv sektörüne ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunarak otomotiv sektöründe tüketici elektroniği ve otomobil üreticileri arasındaki ilişkide radikal değişiklikler meydana geleceğini belirtti.

thumbs-b-c-3a03e859f61b33fd0b5686882c5831b7.jpg

Apple, Xiaomi, Huawei gibi önde gelen tüketici elektroniği firmaları, otomobillerin üst gövde ve iç tasarımlarını kendileri yapacak ancak üretimi Foxconn ve Çin'de ayakta kalacak 2-3 "Skateboard" şasi üreticisine bırakacaklar. Bu, otomotiv sektöründe bir paradigma değişikliğinin habercisi olarak görülüyor.

Manas, otonom araç teknolojilerinin gelişmesi ile otomobillerin içinde yaşanacak "Pod"lara dönüşmesi ardından birçok otomotiv markasının birleşeceğini belirtti. Manas bu durumun ilk olarak Güney Kore'de LG, Hyundai ve KIA ile başlayacağını, ardından Japonya'nın Sony, Toshiba, Toyota, Honda, Mazda ve Subaru gibi firmalarıyla devam edeceğinin altını çizdi.

Avrupa’da Renault, Mercedes, Ford gibi markaların Stellantis ve Volkswagen gibi devler tarafından satın alınacağını belirten Manas, lüks otomobil markaları Ferrari ve Lamborghini'nin tasarım ve sektör dışı faaliyetlere yöneleceğini belirtti.

TOGG'U SATIN ALACAK!

TOGG’un geleceğine ilişkin yaptığı değerlendirmede ise Ünlü yatırımcı ve fütürist Alphan Manas, TOGG markasının BYD, Chery veya Tesla tarafından satın alınabileceğini ve satış şartına bağlı olarak bir alt marka olarak üretilebileceğini öne sürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.