Başak Demirtaş aday olmayacağını açıkladı

Başak Demirtaş aday olmayacağını açıkladı
Başak Demirtaş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmayacağını açıkladığı belirtildi.

Başak Demirtaş, yaptığı açıklamada, "Partimizin yerel seçim politikasına güçlü destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk alabileceğini ifade etmiştim. Ancak 5 Şubat 2024 tarihinde partiyi temsilen yapılan görüşmede, partinin bu irade beyanı beni onurlandırdı." dedi. Demirtaş, DEM Parti Genel Merkezine ve halka teşekkürlerini iletti.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanının bir başvuruya dönüşmemesi konusunda partisiyle ortak bir görüş birliği içinde olduklarını dile getirdi. Demirtaş, tüm kararların partisiyle uyum ve koordinasyon içinde alındığını vurgulayarak, önümüzdeki günlerde partisinin ilan edeceği adayların hep birlikte destekleneceğini ifade etti.

Başak Demirtaş'ın daha önce gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada ise, henüz DEM Parti'den adaylık önerisi almadıklarını belirtmişti. Ancak halk ve partinin uygun görmesi durumunda, demokrasi ve toplumsal barışı güçlendireceğine inanırlarsa, adaylık düşünebileceklerini ifade etmişti.

Sonuç olarak, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için resmi bir başvurunun olmadığı ve partisiyle birlikte alınan kararlar doğrultusunda hareket edildiği vurgulanmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.