19 yıl önce Sabancı ailesine mirasçı olmuştu 'Ünlü köşkün hissesini satışa çıkardı'

19 yıl önce Sabancı ailesine mirasçı olmuştu 'Ünlü köşkün hissesini satışa çıkardı'
Sabancı ailesine açtığı mirasçılık davasını kazanan o isim ünlü köşkün hisselerini satışa çıkardı.

Sadıka ve Hacı Ömer Sabancı çiftinin 6 oğlundan en büyüğü olan ve 1979 yılında hayatını kaybeden İhsan Sabancı’nın evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelen Sevilay Sabancı Çınar mirasçı olduğu köşkün hissesini mahkemeye başvurarak satışa çıkardı.otekisabancilar.png

Sevilay Sabancı Çınar, 43 yıl önce vefat eden 1930 doğumlu İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik ile evlilik dışı ilişkisinden dünyaya geldi.

Sevilay Sabancı Çınar, 19 yıl önce Adana’da açtığı davayı kazanarak Sabancı ailesine mirasçı olarak eklendi. Ancak daha sonrasında mirastan doğan haklarını alamadığını öne sürerek Sabancılar ile dava süreci yıllarca sürdü.

sevilay-sabanci-sabanci-ailesinin-mirasina-ortak-oldu-acw.jpg

MİLYONLARCA TL'YE SATIŞA ÇIKARDI

Hürriyet Gazetesi’nden Özge Eğrikar’ın haberine göre, İhsan Sabancı’nın kızı Sevilay Sabancı Çınar’ın yaptığı itiraz üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Atlı Köşk’ün tapusunun iptaline hükmetti.

Atlı Köşk üzerinde 48’de 1 hak sahibi oranındaki paya hak sahibi olan ve tapuyu üzerine alan Sevilay Sabancı Çınar köşkteki hissesini satışa çıkartmak için mahkemenin yolunu tuttu.

sabancimuzesi-134646-0ebeb.jpg

Öte yandan dava devam ederken hissesinin satılması için İcra Müdürlüğü’ne giderek başvuruda bulundu. Sevilay Sabancı Çınar’ın talebinin kabul edilmesinin ardından payına düşen 48’de 1’lik hissesini tam 200 milyon TL’ye satışa çıkardı.

0x0-sevilay-sabanci-cinar-sabanci-ailesinin-mirasina-ortak-oldu-1499756022423.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.