Tesla fabrikasında üretimi durdu Polis sabotaj üzerinde duruyor

Tesla fabrikasında üretimi durdu Polis sabotaj üzerinde duruyor
Almanya'da elektrik direğinde çıkan yangın Tesla fabrikasında üretimi durdurdu. Polis sık sık protesto edilen fabrikaya sabotaj yapıldığı ihtimalini değerlendiriyor.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Almanya’nın başkenti Berlin’in güneydoğusunda bulunan fabrikasında üretim, bir elektrik direğinde çıkan yangının arkasından yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle durdu.

teslafabrika2.jpg

Polis, yangının kundaklamadan kaynaklandığı ihtimali üzerinde çalışmalara başladı.

Almanya’nın Grünheide Belediyesinde yerel saatle 04.50’de bir elektrik direği yanmaya başladı. Yangın, Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın fabrikasının bulunduğu bölgede elektrik kesintisine neden oldu.

teslafabrika3.jpg

Tesla sözcüsü, fabrikada üretimin durdurulduğunu ve fabrikanın boşaltıldığını söyledi. Alman polisi yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğünü aktarırken, olayın kundaklama olabileceği yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı.

Brandenburg İçişleri Bakanı Michael Stübgen de yangınla ilgili bir açıklama yaparak ilk bilgilerin yangının kundaklamadan kaynaklandığını gösterdiğini söyledi. Bakan Stübgen, "İlk bilgiler doğrulanırsa bu, elektrik altyapımıza yönelik alçakça bir saldırı olacak. Bunun da sonuçları olacak. Burada binlerce insan temel hizmetlerden mahrum bırakıldı ve tehlikeye atıldı" sözlerini kullandı.

teslafabrika4.jpg

Alman gazetesi Bild ise kundaklama eylemini aşırı solcu "Volkan Grubu”nun (Vulkangruppe) üstlendiğini yazdı. Grubun yayımladığı bildiride, "Bugün Tesla'yı sabote ettik" ifadesinin kullanıldığı söylendi. Polis ise "Tesla fabrikasının yok edilmesi" istenen söz konusu bildirinin gerçek olup olmadığını araştırmaya başladı.

FABRİKANIN GENİŞLETİLMESİ PLANINA PROTESTO

Öte yandan geçtiğimiz hafta çevreci gruplar "Tesla'yı Durdurun" ve "Robin Wood", pankatları ile söz konusu Tesla fabrikasının ormanlık alana doğru genişletilmesi projesini, yaklaşık 100 hektarlık alandaki ağaçların kesileceği ve bölgenin su kaynaklarını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle protesto etmişti. Onlarca aktivist, bölgeye kamp kurarak eylem yapmıştı. . Grünheide sakinleri ise Şubat'ta yapılan oylamada, fabrikanın genişletilmemesi yönünde oy kullanmıştı.
Fabrika arazisinin genişletilmesini protesto eden çevreci gruplardan Robin Wood, yangınla ilgilerinin olmadığı yönünde bir açıklama yaptı.
Mart 2022'de faaliyete geçen Avrupa'daki tek Tesla fabrikasında yaklaşık 12 bin 500 kişi halen çalışmakta.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.