Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber ‘Belgesi olan desteği kapacak’ Başvuralar başladı

Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber ‘Belgesi olan desteği kapacak’ Başvuralar başladı
Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Başvurular bugün başladı. Belgesi olana destek verilecek.

Yüksek enflasyon nedeniyle birçok sektör derinden etkilendi. Etkilenen sektörler arasında ise tarım geliyor. Tarım maliyetlerinin arması çiftçilerin üretim yapmasına daha zor hale getiriyor.

Bu kapsamda devlet çiftçilere belli destekler sağlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt olan çiftçilere ‘Tarımsal Destek Ödemesi’ yaparken bunun yanında üretimim artırmak için bazı desteklerde sunuyor.

silaj-tarim-aa-2001487.jpg

Bu gelişmelerin ardından çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi. Tarım arazilerinin kullanımının daha aktif bir hale getirilmesi sebebiyle belirli projeler devreye alınmaya devam ediyor.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü çiftçilere sağlanacak tohum desteğini duyurdu. Başvurular bugün itibariyle başlarken, hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler 11 Mart tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

cks-sisteminde-yeni-duzenleme2.webp

Amasya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında kuru tarım alanlarına yüzde 50 hibeli Ayçiçeği ve nohut tohumu desteği verecek.

Hibe tohum desteğinde yararlanmak isteyen çiftçiler 11 Mart tarihine kadar İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ÇKS belgesi ile birlikte şahsen başvuru yapması lazım.

asdasdasdadad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.