BOTAŞ'tan flaş hisse açıklaması 'Yatırım yapacaklar aman dikkat'

BOTAŞ'tan flaş hisse açıklaması 'Yatırım yapacaklar aman dikkat'
Boru Hatları ile Petrol Taşıma (BOTAŞ), tarafından hisse satışı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde yer alan açıklamaya göre son dönemlerde sosyal medya platformlarında çeşitli sahte hesaplar ve videolar aracılığıyla devlet büyükleri, kuruluş yöneticileri ve tanınmış iş insanlarının ses ve görüntülerinin yer aldığı yapay zeka tabanlı içerikler paylaşılmaktadır.

thumbs-b-c-601190a4dd13dc5e4af285cc0d128b65.jpg

BOTAŞ'ın adı, logosu ve unvanı kullanılarak şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığı iddiasının dolandırıcılık amaçlı olduğuna dair yapılan duyuruda, bu tür girişimlerin mağduriyetlere yol açtığı ve maddi kayıplara neden olduğu vurgulandı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada "BOTAŞ, yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsü olup, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir. Dolandırıcılık amaçlı girişimlere yönelik yasal işlemler, kuruluşumuz tarafından ivedilikle başlatılmış olup, konuyla ilgili birçok yasa dışı içerik yayından kaldırılmış, birçoğu da yayınlanmadan engellenmiştir. BOTAŞ'ın resmi internet sayfası haricinde başka isimler ve uzantılarla oluşturulan sahte internet ve sosyal medya sayfalarında bulunan içeriklere itibar edilmemesi gerekmektedir." denildi.

BOTAŞ'ait bütün yasal duyurular, haberler ve bilgilendirmelerin "www.botas.gov.tr" adresli resmi internet sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden yapıldığı, bu kanallar haricinde BOTAŞ'ın başka bir sosyal medya hesabı ve internet sayfası bulunmadığı bildirildi.

Duyuruda, vatandaşlara BOTAŞ tarafından gönderildiği izlenimi verilen, resmi olmayan e-posta, reklam veya mesajlarda yer alan bağlantıları veya ekleri açmamaları tavsiye edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.