300 bin lira maaşa yana yakıla işçi arıyorlar 'O sektörde çalışanlar dikkat'

300 bin lira maaşa yana yakıla işçi arıyorlar 'O sektörde çalışanlar dikkat'
Ayda 300 bin lira maaş teklif etmelerine rağmen o işi yapacak eleman bulamıyorlar. Sektör de firma sahibi olanlar ise eleman yetiştiremiyoruz diyerek isyan ediyor.

Elazığ'daki bir firma, depremlerin etkisiyle yıkılma riski taşıyan binaların yıkımı için makas operatörlerine 300 bin liraya kadar maaş teklifi sunmasına rağmen, uygun eleman bulmakta zorlanıyor. Hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, operatör bulamamanın işlerin aksamasına ve kaynakların boşa harcanmasına sebep olduğunu belirtti.

aw155235-01.jpg

MAKAS ARACI OPERATÖRÜ BULAMIYORLAR !

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2022 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından, binaların yıkımında kullanılan makas aracı operatörlerine yüksek maaş teklifi yapılmasına rağmen, işe uygun personel bulunamıyor. Depremlerin yol açtığı acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla yapılan yatırımların, makas operatörü bulunamaması nedeniyle aksadığı bildirildi.

aw155235-02.jpg

300 BİN LİRA MAAŞI BİLE KABUL ETMİYORLAR !

Hafriyat firması sahibi Kazım Üstün, "Bugünkü değeri 20 milyon lira olan makas operatörü bulamıyoruz ve makinemiz boşta bekliyor. Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş teklif ediyoruz ama maalesef uygun eleman bulamıyoruz" şeklinde konuştu.

Özellikle depremler sonrası binaların yıkımında kritik bir rol oynayan makasın, bölgede 20 milyon liralık bir değere sahip olduğunu vurgulayan Üstün, operatör bulunamamasının saha çalışmalarını aksattığını ve hem maddi zarara hem de zaman kaybına yol açtığını dile getirdi.

aw155235-06.jpg

'ELEMAN YETİŞTİREMİYORUZ'

Firma sahibi Kazım Üstün, "20 yıldır sahada çalışıyoruz. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden bu yana sahadayız ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük yatırımlar yaptık fakat makas operatörü bulamıyoruz. Makinelerimiz boşta bekliyor. Eleman yetiştiremiyoruz. Bu durumu anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

aw155235-07.jpg

aw155235-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.