Simpsonlar’ın gizemli kehanetleri ortaya çıktı 'Sosyal medya bununla çalkalanıyor

Simpsonlar’ın gizemli kehanetleri ortaya çıktı 'Sosyal medya bununla çalkalanıyor
Simpsonlar’ın gizemli kehanetleri sosyal medyayı karıştırdı. Dizi tüyler ürpertici tahminle yeniden hayranlarını şaşkına çevirdi.

Her bölümüyle dikkatleri üzerine çeken The Simpsonlar dizisi, yeni tahminleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. 1989 yılında yayın hayatına başlayan dizi 35 sezondur izleyenlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Otuz yılı aşkın süredir devam eden The Simpsons (Simpsonlar), 2023 yılında da kehanetleri sosyal medyada çok konuşulmuştu. Yıllardır devam eden gizemli kehanetlerin çizgi dizisi Simpsonlar, bu yıl bir dizi tüyler ürpertici tahminle yeniden hayranlarını şaşkına çevirdi.

Geçmişte The Simpsons'ın yaratıcıları Donald Trump'ın Amerika Başkanı seçileceğini , Lady Gaga'nın Super Bowl'da olacağını ve hatta koronavirüs salgınını öngörmüştü. Bu yıl ise öngörüleri sosyal medyanın gündemine yerleşti. İşte sosyal medyayı karıştıran 2023 Simpsonlar tahminleri...

BARBİE ÇILGINLIĞI

ekran-goruntusu-2023-12-22-085301.png

“Lisa Malibu Stacy'ye Karşı” isimli bölümde haber spikeri Kent Brockman'ın yeni Malibu Stacy bebeğinin piyasaya sürülmesiyle ilgili uzun bir konuşma yaptı. Lisa, Malibu Stacy bebeğinin yaratıcılarına daha feminist mesaj taşıyan bir oyuncak yapmaları konusunda meydan okurken bu anlar gerçek hayatta Greta Gerwig'e ile benzediği iddia edildi.

TWITTER'IN ADININ DEĞİŞMESİ

ekran-goruntusu-2023-12-22-085306.png

Bu yılın en tuhaf dönüşümlerinden biri de Twitter'ın tamamen yeniden markalaşarak 'X' adını alması. Elon Musk, platformu geçen yılın Ekim ayında 44 milyar dolara satın aldıktan sonra Nisan ayında Twitter'ın iş ortaklarına Twitter'ın adının X Corp olarak değiştirildiğini belirten bir e-posta attı.

Simpsonlar bunun olacağını zaten görmüştü. Hayranlar, 2012'deki "Ned 'n' Edna's Blend Agenda" adlı bölümde Homer'ın telefonunda oldukça benzer bir uygulamanın bulunduğunu ve bunun Musk'ın yeni logosuna benzediğini belirtmişti.

MUTASYONA UĞRAYAN BALIK

ekran-goruntusu-2023-12-22-085311.png

Simpsonlar izleyicileri Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın balık yemesi ile çizgi filmin bir bölümü arasında bir bağlantı buldu. Politikacının, radyoaktif suyun salınımına ilişkin güvenlik kaygılarını ortadan kaldırmak için Fukushima sahilindeki sulardan 'güvenli ve lezzetli' balık yediği videoya yer verildi. Simpsons hayranları, 1990 yılında Bay Burns'ün nükleer santral nedeniyle mutasyona uğradığı söylenen üç gözlü bir balığı yediği bir bölüme bağladılar.

TAHTA KURUSU SORUNU

ekran-goruntusu-2023-12-22-085316.png

Simpsons'ın 24. sezonundaki "Ucuz Kürsü Romanı (Pulpit Friction)" isimli 18. bölümünde Fransa, İngiltere ve ABD'yi ele geçiren tahta kurusu sorunun öngörüldüğü konuşuldu.

TİTANİK DENİZALTISI

ekran-goruntusu-2023-12-22-085321.png

1912 yılında batan Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan Titan denizaltısı tüm dünya konuşmuştu. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda kullanıcılar Simpsons’ın 2006 yılındaki bir bölümünde kaybolan denizaltını bildiğini iddia etti. Homer's Paternity Coot başlıklı 2006 bölümünde Homer, su altı 'hazine turuna' çıktı ve uzun süredir kayıp olan babası Mason ile yeniden bir araya geldiği görüldü. Gezileri sırasında baba-oğul ikilisi batık bir gemi bulmaya çalıştığı anlara ve Homer’ın mercan mağarasında sıkıştığı, “oksijen düşük” uyarısı verildiği anlara yer aldı.

ABD BAŞKANI TRUMP'IN TUTUKLANMASI

ekran-goruntusu-2023-12-22-085329.png

Simpsonlar'ın eski ABD Başkanı hakkında doğruyu bulmayı başardığı pek çok öngörüsü buluyor. Efsanevi dizi "Lisa Malibu Stacy'ye Karşı" bölümünde onun da tutuklanacağı tahmin edilmişti. Haber spikeri Kent Brockman oyuncak bebeklere dair yaptığı 28 dakikalık konuşmasını 'Başkan tutuklandı' sözleriyle bitirmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.